• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jasmin Baković: Sa Sušićem izravnati račune

Autori mondo.ba Autori Anadolija

O načinu raskida ugovora Fudbalski savez BiH - bivši selektor Safet Sušić početkom iduće sedmice.

"Savez može jednostrano, bez finansijske nadoknade sa selektorom raskinuti ugovor ukoliko cilj nije ostvaren ili ako je dovedeno u pitanje ostvarenje cilja", klauzula je u ugovoru Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) potpisanog sa bivšim selektorom fudbalske A reprezentacije Safetom Sušićem, kojeg je Izvršni odbor smijenio u ponedjeljak zbog loših rezultata na startu kvalifikacija za EURO 2016.

Dvije strane do sada su na različite načine tumačile spomenutu klauzulu ugovora, a o "mirnom i korektnom razlazu" sa bivšim selektorom tročlana komisije FS BiH razgovaraće u narednim danima.

"Imaćemo sastanak sa Safetom Sušićem početkom naredne sedmice. Nadam se da ćemo poslije svega korektno podvući crtu. Vjerujemo da će konačni dogovor sa Safetom Sušićem biti džentlmenski, korektan i u obostranom interesu, jer je i dosadašnja petogodišnja saradnja bila korektna", rekao je generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković.  

I Sušić je izjavio da "od saveza neće tražiti milione", tako da postoji realna šansa da se FS BiH "ostane u ljubavi" sa selektorom sa kojim je BiH igrala prvi put na nekom od velikih takmičenja, ali i definitivno dovela u pitanje ostvarenje cilja, odnosno mogućnost plasmana na EURO 2016.

Tročlanu komisiju FS BiH koja će iduće sedmice razgovarati sa Sušićem, pored sekretera Bakovića, sačinjavaće potpredsjednik Ivan Beus i član Izvršnog odbora Nurdin Peštalić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC