• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter i Milan daleko od američkog sna!

Italijanski giganti Inter i Milan nisu baš ubjedljivi u prvim prijateljskim mečevima, tokom zajedničke turneje po SAD.

 Inter i Milan daleko od američkog sna! Izvor: MONDO

Neroazuri su poslije 1:1 u regularnom vremenu protiv meksičkog tima CF Amerika izgubili na penale 4:5, dok su malo kasnije u noći između nedjelje i ponedjeljka, takođe u Kaliforniji, rosoneri odigrali 2:2 u duelu sa LA Galaksijem.

Inter se sa petoplasiranim timom meksičkog prvenstva sastao u prvom kolu Svjetskog kupa izazova, na kojem još učestvuju Milan i Čelsi.

Trener Žoze Murinjo izveo je kombinovanu postavu na teren, u kojoj u startni 11 nije bilo mjesta za Zlatana Ibrahimovića, za kojeg se očekuje da pređe u Barselonu. Njegovo mjesto u špicu zauzeo je Dijego Milito, a iza njega kao polušpicevi igrali su Dejan Stanković i Rikardo Kvarežma.

Izvještači sa utakmice posebno su pohvalili igru Kvarežme, koji se očajno snašao u Interu u prvoj polovini prošle sezone pa je proljeće proveo na pozajmici u Čelsiju. Pišu kako je Portugalac "izazvao potpuni haos" u odbrani Meksikanaca, ali gola nije bilo.

Povela je Amerika golom Huana Karlosa Silve. On je uhvatio volej lijevom nogom i u 51. minutu savladao 19-godišnjeg, trećeg golmana Intera Vida Beleca. Izjednačenje je donio Kolumbijac Ivan Ramiro Kordoba, koji je uhvatio centaršut rezerviste Marija Balotelija sa boka, u 60. minutu.

Do kraja je mladi fudbaler Intera Obi uspio da dobije crveni karton... Meksikanci su potom bili spretniji u izvođenju penala i zabilježili prvu pobjedu.

Trener Murinjo bio je zadovoljan poslije meča jer "se niko nije povrijedio".

U prvoj utakmici na američkoj turneji, četvorostruki šampion Italije odigrao je neriješeno protiv kombinovanog tima Univerziteta UCLA - 2:2.

Dejan Stanković bio je starter u oba meča.

"Idi kući, prevarantu!"

Milanisti su dva puta vodili protiv LA Galaksija, ali je američki tim na kraju izborio remi - 2:2, u meču koji je obilježio sukob navijača Galaksija sa najvećom zvijezdom tima Dejvidom Bekamom.

Fanovi iz El-Eja nisu Englezu oprostili to što je svim snagama izdejstvovao pozajmicu u Milanu prošle sezone, a još manje to što je potom izjavio da mu se ne vraća u Galaksi i da bi volio da nastavi karijeru u Milanu, bilo kao pozajmljen igrač, bilo kao fudbaler tog tima.

Sudbina je htjela da upravo Milan bude gost Galaksija i da Bekam bude primoran da igra protiv tima za koji bi volio da igra, a na stadionu Stenford u Los Anđelesu bilo je više "hejterskih" poruka na račun Bekama, među kojima i jedna "Idi kući, prevarantu", sa precrtanim brojem 23.

Ukoliko epilog svega bude odlazak Bekama iz Galaksija, popularni Englez mogao bi da bude i zahvalan onima koji su iskazali netrpeljivost prema njemu.

Golove za Milan postigli su Tijago Silva, novi igrač odbrane i drevni Pipo Inzagi, ali su domaći dva puta to poništavali. Prvo je Alan Gordon na pas Lendona Donovana pogodio mrežu Italijana, da bi potom Brajan Džordan iskoristio sjajan centaršut Bekama iz kornera za remi.

Fotogaleriju sa meča pogledajte OVDJE!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC