• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pejčinović zadovoljio u Herti, ali...

Dva dana testiranja sa prvotimcima Herte bila su dovoljna da berlinski novinari Nemanji Pejčinoviću daju nadimak novi "Džo".

 Pejčinović zadovoljio u Herti, ali... Izvor: MONDO


"Džo" je, inače, dugogodišnji kapiten i centralna figura odbrane Herte, hrvatski reprezentativac Josip Šimunić, koji je ovog ljeta prešao u Hofenhajm i za koga u Herti očajnički traže zamjenu.

Trener Lusijen Favr i sportski direktor Mihael Pric bili su prezadovoljni onime što je mladi reprezentativac Srbije prikazao za kratko vrijeme u kampu tima, ali su onda nastali problemi, piše "Bild".

Zapelo je oko visine obeštećenja koje traži vlasnik FK Rad, inače Pejčinovićevog kluba - Ranko Stojić. "Bild" piše da Stojić, koji je ujedno i menadžer mnogih fudbalera, traži 700.000 evra za obeštećenje, što i nije toliko mnogo s obizirom na potencijal koji mladi defanzivac posjeduje.

Ipak, veće negodovanje čelnici Herte izrazili su zbog zatražene mjesečne plate od, navodno, 80.000 evra, što bi Pejčinovića (21 godina) odmah svrstalo među najplaćenije fudbalere Herte i u "gornji dom" Bundeslige.

"Kod svakog fudbalera mora da postoji odnos između cijene i kvaliteta", izjavio je Favr.

"Voljeli bismo da ostane", izjavio je Pric.

"Nemanja je ostavio dobar utisak. U narednih nekoliko dana pašće odluka. Pričali smo sa njegovim menadžerom", dodao je prvi operativac Herte i bivši napadač tima.

"Nije ništa sporno oko plate igrača, već obeštećenja, jer Herta nije u sjajnom finansijskom stanju", izjavio je Stojić za "Sportski žurnal".

Pejčinović je od januara do juna bio na pozajmici u Crvenoj zvezdi, ali saradnja potom nije nastavljena i on je ponovo postao igrač Rada.

Kako vrijeme prolazi, sve je izvjesniji ostanak Gojka Kačara u berlinskom timu, iako su za njega postojale (i još postoje) brojne ponude. Kačar je najskuplji igrač Herte trenutno, ali se klub prodajom Šimunića dovoljno "dopunio" za narednu sezonu.

(Mondo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC