• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uljari" oteli Laktašima trofej u Gradišci

Fudbaleri Modriča Maksime osvojili su tradicionalni turnir "Gradiška 2009". "Uljari" su finalu savladali prošlogodišnjeg pobjednika Laktaše (2:1).

 "Uljari" oteli Laktašima trofej u Gradišci Izvor: MONDO

Modričani su po treći put u istoriji osvojili pehar na turniru jer su pobijeđivali 2006. i 2007. godine.

"Ovo je pobjeda kolektiva u kojem vlada prava atmosfera. Sretni smo zbog osvojenog prvog mjesta jer je ovo dobar test svega onog što smo do sada radili", rekao je trener Modriča Maksime Zoran Ćurguz za "Glas Srpske".

Mreže su na gradiškom "Gradskom stadionu" mirovale do 44. minuta kada je Stajić matirao dotad nesavladivog golmana Laktaša Bašu.

Modričani su u 68. minutu imali najstrožu kaznu kojoj je prethodilo igranje rukom Matića. Međutim, udarac Đorića s "kreča" zaustavio je rezervni golman Vukliš.

Dva minuta kasnije Đorić se, ipak, upisao u strijelce, da bi u samom finišu, Matić ublažio poraz prošlogodišnjeg pobjednika turnira.

Treće mjesto zauzeo je Rudar Prijedor, koji je tek poslije izvođenja penala trijumfovao protiv domaće Kozare, 4:3 (u regularnih 90 minuta bilo je 0:0). Junak utakmice bio je golman Avdukić, koji je odbranio dva penala.

Trofej kapitenu prošlogodišnjeg šampiona BiH Draganu Joloviću uručio je Milenko Pavlović, zamjenik načelnika opštine Gradiška, a veliki prelazni pehar predao je Rodoljub Oljača, predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Igor Mirković (Laktaši). Ostale dvije pojedinačne nagrade otišle su u ruke Duška Stajića (Modriča Maksima) za najboljeg strijelca sa dva gola i najbrže postignuti pogodak u 38. minutu. Bojan Tripić (Modriča Maksima) je najbolji golman. Mladi prvotimac Kozare Srboljub Jandrić 18 godina proglašen je za najperspektivnijeg mladog igrača.

Laktašani su do finala stigli pobjedom nad domaćinom Kozarom (1:0), dok su "uljari" u polufinalu deklasirali prijedorski Rudar (3:0).

(MONDO, foto: Fokus)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC