• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojan Vranješ ''legionar''?

Autor mondo.ba

Nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke i novosadske Vojvodine, te reprezentativac BiH Stojan Vranješ mogao bi u januaru da obuče dres Legije iz Varšave, čime bi postao saigrač legendi poljskog fudbala Miroslavu Radoviću.

 Stojan Vranješ ''legionar''? Izvor: MN PRESS

Najtrofejniji poljski klub, Legija iz Varšave, želi u svojim redovima nekadašnjeg fudbalera banjalučkog Borca i novosadske Vojvodine Stojana Vranješa!

Razgovor sa Vranješom već je obavljen, a realizaciju dogovora "koči" njegov trenutni ugovor sa Lehiom iz Gdanjska.

REPREZENTACIJA

Stojan Vranješ tri puta je u zvaničnim mečevima nosio dres reprezentacije BiH i, kako kaže, ne bi imao ništa protiv ponovo da obuče dres "zmajeva". "Uvijek sam spreman za poziv u reprezentaciju. Igrao sam jedno vrijeme za najbolju selekciju BiH, a onda sam izbrisan sa spiska reprezentativaca. Poziv je stvar selektora, a moje je da igram. Naravno da bih volio da zaigram i u dreu Republike Srpske", poručio je nekadašnji fudbaler Borca.

"Još uvijek čekam da vidim kakav će biti rasplet oko mog daljeg statusa. Zadovoljan sam u Gdanjsku, ali moram biti iskren i priznati da interesovanje Legije i te kako godi. Za sada je rano za bilo kakve konkretne ocjene o eventualnom transferu u tim iz Varšave. Uostalom, do početka prelaznog roka u Poljskoj ima još dosta vremena. Otvoren sam za razgovore, ali opet ponavljam da mi je sadašnji klub Lehia trenutno u prvom planu. Ukoliko čelnici Lehie budu zadovoljni ponudom Legije, onda neće biti nikakvih prepreka da obučem njihov dres", rekao je za "EuroBlic" Stojan Vranješ.

Poljski klubovi posljednjih godina ostvarili su evidentan napredak na međunarodnoj sceni, što je Vranješa pozitivno iznenadilo.

"Mislio sam prije dolaska u Poljsku da je liga u ovoj državi slabija, ali već na prvom koraku postalo je jasno da posjeduju kvalitet koji je iz godine u godinu sve bolji. Uostalom, poljski klubovi to pokazuju i rezultatima u Ligi šampiona i Ligi Evrope", smatra Radović.

Po odlasku iz Borca 2010. godine, dvije sezone nastupao je za rumunske Pandure, nakon čega je bio pozajmljen Klužu.

"Igrao sam u Rumuniji i sada u Poljskoj i u obje zemlje je primjetan napredak fudbala u odnosu na raniji period. Žao mi je što nije takav slučaj u Bosni i Hercegovini i Srbiji, ali treba vjerovati u bolje sutra fudbala i u ove dvije države", zaključio je Vranješ.

Ukoliko potpiše ugovor sa Legijom, pridružiće se još jednom fudbaleru iz Republike Srpske, Miroslavu Radoviću, koji je ostavio dubok trag u poljskom fudbalu. Radović je od 2006. godine odigrao preko 200 utakmica za najtrofejniji poljski klub, a prije toga nosio je dres Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC