• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Malo nam za Evropu treba...

Autor mondo.rs

Trener Partizana ponosan nastupom na Vajt Hart Lejnu, smatra da ekipa mnogo dobija i kada gubi ovakve utakmice.

 Nikolić: Malo nam za Evropu treba... Izvor: MN PRESS

Iza Partizana je još jedno evropsko gostovanje, na kome je - ne samo ove sezone - pokazao da zna da igra fudbal i uprkos tome ostao praznih šaka.

Totenhem je pobedio golom Stambulija u 49. minutu i crno-beli su sa jednim bodom iz ukupno pet mečeva "obezbedili" poslednje mesto na tabeli C grupe.

"Čestitam Totenhemu na pobedi. Mislim da se Partizan predstavio u jako dobrom svetlu, ali na kraju ovakve utakmice nikad ne mogu da budem zadovoljan. Prosto, nije u našem mentalitetu da se zadovoljavamo utiskom - uvek želimo i rezultat. Mislim da smo propustili veliki broj šansi, preveliki za ovakvu utakmicu, izvanrednu, dinamičnu i otvorenu, u kojoj je publika mogla da uživa", rekao je trener Marko Nikolić.

Najveći žal ostaje zbog sjajne prilike Volkova u 85. minutu i "odbitka" koji je Živković poslao u spoljni deo mreže.

"Partizan je pokazao da može ravnopravno da igra na visokom nivou takmičenja, što je za nas mnogo važno, posebno jer smo nastupili u kombinaciji mlađih i iskusnijih igrača. Nažalost, morali smo malo i da improvizujemo zbog odsustva nekih igrača veznog reda, pre svih Drinčića, od ranije i Brašanca... Na kraju smo mogli do izjednačenja, što uopšte ne bi bio nepravedan ishod".

Crno-belima ostaje da se oduže navijačima pobedom nad Asteras Tripolisom 11. decembra, pa da probaju ponovo narednog leta i jeseni.

"Izmakao nam je bod protiv Bešiktaša u Istanbulu, izmakao je i ovde. Ali, to je veliko iskustvo za naše igrače. Ovom Partizanu ne nedostaje mnogo da bi se uspešnije takmičio u Evropi, ali i to 'malo' nekada zna da bude jako mnogo. Više puta sam ove sezone govorio o tome, pa znate na šta mislim".

Upitan da li evropski porazi, posle dobrih igara, remete atmosferu i ruše moral, Nikolić je odgovorio da je potpuno suprotno i obrazložio:

"Kada ovako odigrate u Londonu, imate sav motiv da u nedelju u Novom Pazaru pokažete još više".

"Mi smo posle velike većine evropskih utakmica imali dobru reakciju. Recimo, posle Istanbula smo otišli u Suboticu i pobedili rezultatom 3:0. Ne kažem da će tako biti i u Pazaru, jer je to za svaki tim verovatno najteže gostovanje u Srbiji, ali mislim da igranjem u Ligi Evrope mnogo dobijamo".

"Složićemo se da su ovakve utakmice daleko iznad nivoa naše lige - po ritmu, trčanju, taktici i tehnici", završio je Marko Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC