• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (omladinci): Srbiji slađi bod

Omladinska reprezentacija Srbije startovala je remijem (1:1) protiv Francuske na Evropskom prvenstvu u Ukrajini.

 EP (omladinci): Srbiji slađi bod  Izvor: MONDO

Bio je to meč prvog kola Grupe B, koja se igra u Marijupolju, a po ukupnom broju povoljnih prilika, "trikolori" su ti koji će žaliti što nisu osvojili cio plijen.

Francuzi su došli u vođstvo u 41. minutu golom Jakina Brahimija, fudbalera Rena koji će narednu sezonu provesti na pozajmici u Klermonu.

Međutim, u posljednjim trenucima prvog poluvremena izjednačio je napadač Vojvodine, Danijel Aleksić. Ispostavilo se da je time postavio konačan rezultat - 1:1 (1:1).

FRANCUSKA: Keita, Korčia, N'Diaje, Mehamha, Le Talek, M'Vila, Riviere (Gej), Makonda, Budebuz (Bulo), Pejberne, Brahimi.

SRBIJA: Kirovski, Miljković, Blagojević, Medojević, Crnoglavac, Aleksić (Đuričić), Milić, Ljajić, Cvetković (Pršo), Matić (Cakić), Milanović.

Iako se očekivala oprezna igra srpskih omladinaca, oni su u prvoj fazi utakmice bili opasniji tim. Keita je uz mnogo sreće zaustavio šut Nemanje Milića, zatim je odbranio i udarac Aleksića glavom poslije kornera, da bi Aleksić iz izgledne situacije, kada je Mehama pogrešio i izgubio loptu, tukao pored gola.

Tek poslije pola časa su i "galski pijetlovi" krenuli konkretnije ka golu Aleksandra Kirovskog. Zaprijetili su Le Talek i Rivije, a naredni napad donio je i vođstvo Francuza.

Damien Le Talek prodirao je po lijevom boku, dodavanjem u dubinu uposlio je Brahimija, koji je imao vremena da se namjesti i preko Kirovskog plasira loptu u mrežu - 0:1.

Da "orlići" ne odu na poluvrijeme sa nezasluženim deficitom, pobrinula su se dvojica  najtalentovanijih igrača. Adem Ljajić je nezadrživ proboj krunisao loptom koju je Aleksić samo očešao i matirao Keitu - 1:1!

U drugih 45 minuta su praktično sve izgledne šanse zabilježene u srpskom šesnaestercu. Ipak, Kirovski je u finišu bio nesavladiv, Le Taleku i N'Diajeu ostalo je samo da žale za propuštenim prilikama da svom timu donesu tri boda.

Tim Aleksandra Stanojevića će se u nastavku takmičenja u Grupi B sastati sa Španijom (24. jul, 17,30) i Turskom (27. jul, 16,00).

U Grupi A, čije se utakmice igraju u Donjecku, nalaze se Engleska, Švajcarska, Ukrajina i Slovenija.

Po dvije najbolje ekipe iz obe grupe obezbijediće plasman u polufinale, koja je na programu 30. jula, a finale je zakazano za 2. avgust u Donjecku.

(MONDO, foto: UEFA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC