• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ : Partizan - Ril 8:0

Fudbaleri Partizana ostvarili su najubjedljiviju evropsku pobjedu u istoriji kluba!

 LŠ : Partizan - Ril 8:0 Izvor: MONDO

Velški prvak Ril savladan je rezultatom 8:0 (4:0) pred više od 9.000 gledalaca i crno-bijeli se već okreću mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, 29. jula i 5. avgusta protiv kiparskog Apoela.

1:0 Partizan vodi od 4. minuta, golom Lamina Dijare. Moreira je proigrao Klea, ovaj je glavom sproveo loptu do Senegalca, koji je sa desetak metara iskosa lako savladao Lija Kendala.

2:0 Majstorski gol Klea u 17. minutu! Primio je loptu od Siniše Stevanovića sa desne strane, prvim dodirom je podigao u vazduh, a onda je "makazicama" sa oko 15 metara poslao u gornji lijevi ugao!

3:0 Velšani nisu pošteno ni krenuli sa centra, a mreža im se još jednom zatresla. Nenad Đorđević izveo je slobodan udarac malo iskosa sa lijeve strane, Kendal je uspeo samo da skrene loptu u svoj donji desni ugao.

4:0 (38. minut) - Radosav Petrović bacio je u vatru Branu Ilića, ovaj se kao metak stuštio u šesnaesterac, sačekao čuvara kojeg je već pretrčao, zalomio ga unazad i onda po zemlji plasirao loptu pored desne stative Kendalovog gola.

5:0 (51. minut) - Brza i jednostavna akcija za peti gol crno-bijelih. Kleo je promijenio dupli pas sa Moreirom, tamnoputi vezista je munjevito osvojio 15 metara protivničkog polja, ušao u šesnaesterac i odložio loptu do Brazilca koji nije imao težak posao.

6:0 (63. minut) - I Brana Ilić postao je dvostruki strijelac. Prihvatio je loptu na lijevom krilu, a onda, namiještajući se za šut desnom nogom, stigao na 18 metara ispred gola ekipe Rila. Tada je "odapeo" iz sve snage i njegovo "đule" zarilo se u rašlje pored skamenjenog Kendala.

7:0 (66. minut) - Izveden je korner sa lijeve strane, Radosav Petrović je skočio taman koliko je potrebno igraču njegove visine i skrenuo loptu pod prečku!

8:0 (72. minut) - Samo što je ušao u igru umjesto Tomića, Miloš Bogunović je srušen u kaznenom prostoru, a Kleo sa "bijele tačke" stigao do prvog het-trika u Partizanovom dresu!

Trener Slaviša Jokanović opredijelio se za tim koji je prije nedelju dana počeo prvu utakmicu, dobijenu rezultatom 4:0.

Postoji, ipak, jedna razlika - mladi reprezentativci Ivan Obradović i Ljubomir Fejsa ovog puta nisu ni na klupi za rezerve!

Jokanović je u najavi revanša rekao da je zabrinut zbog nespremnosti fudbalera koji su sa mladom reprezentacijom bili na EP u Švedskoj. Ali bio je tamo i Nemanja Tomić, pa mu to nije smetalo da se u oba duela sa Rilom nađe u prvih 11...

Crno-bijele naredne nedelje očekuje gostovanje u Nikoziji, gdje će ih u prvom meču trećeg pretkola Lige šampiona dočekati Apoel.

Kiprani su poslije 2:0 na Farskim Ostrvima savladali Strejmur i pred svojim navijačima - 3:0, a golove su postigli Ževlakov u 42, Aleksandru u 63. i ponovo Nenad Mirosavljević u 75. minutu.

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Đorđević (od 60. minuta Brežančić), Gavrančić, Krstajić, Petrović, Moreira (od 60. B. Jovanović), Ilić, Tomić (od 70. Bogunović), Kleo, Dijara.

RIL: Kendal, Nejlor, Stouns, Moran, Strong, Lim, Oven, Holden, Šerbon, Roberts, Konoli.

Utakmicu je sudio Šveđanin Markus Strombergson.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC