• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Kleo tri, Brana dva - Partizan osam!

Fudbaleri Partizana duplirali su pred svojim navijačima golgeterski učinak sa gostovanja u Rilu!

 LŠ: Kleo tri, Brana dva - Partizan osam!  Izvor: MONDO

Poslije 8:0 (4:0) u revanšu i ukupnih 12:0 protiv prvaka Velsa, nema dileme ko bi koga trebalo da se pribojava uoči trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i mečeva sa kiparskim Apoelom.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Crno-bijeli su u utorak uveče, po prijatnom vremenu i na odlično pripremljenom terenu, uradili ono što su najavili.

Počastili su više od 9.000 gledalaca najubjedljivijom pobjedom u istoriji kluba, kada je riječ o evropskim takmičenjima. Estonska Flora je prije tačno deset godina savladana rezultatom 6:0, dok je 2001. protiv Santa Kolome (Andora) bilo 7:1.

Ostaje da se vidi da li je Ril bio toliko slab rival, ili su crno-bijeli već u ovoj fazi priprema dostigli šampionsku formu.

Ali ako pričamo o golovima kakve su postigli Kleo u 17. i Brana Ilić u 63. minutu, nije ni bitno da li je na drugoj strani bio golman prvaka Velsa ili Đanluiđi Bufon. Takve šuteve ne brani niko.

Naravno, ne može se očekivati ni da se ponovi ovakav procenat realizacije - jer, skoro sve što su šutnuli izabranici Slaviše Jokanovića, a išlo je u okvir gola, završilo je u mreži.

Mreža Rila mogla je da se zatrese još koji put, u prvom redu kada je Kleo pred odlazak na poluvrijeme pogodio prečku. Na drugoj strani je najbolju priliku propustio najiskusniji igrač gostiju Nil Roberts. U toku je bio 90. minut, kada je glavom u padu sa samo pet metara tukao pored stative.

Zanimljivo je da su se Velšani u 86. minutu odlučili na izmjenu golmana, pa je Lija Kendala zamijenio mladi reprezentativac Pol Pričard.

Da umiju da podnesu poraz, kao i da sebe ne shvataju pretjerano ozbiljno, igrači Rila su dokazali po završetku utakmice, kada su predvođeni prvim golmanom potrčali ka južnoj tribini i "aterirali" u nagomilane papirnate trake koje su Grobari ubacili na atletsku stazu!

Navijači Partizana znali su da ih nagrade aplauzom.

Slaviša Jokanović opredijelio se za startnu postavu od prije nedelju dana, kada je u Rilu bilo 4:0. Promjena je bilo samo na klupi za rezerve, na kojoj ovog puta nisu sjedili mladi reprezentativci Ivan Obradović i Ljubomir Fejsa.

Jokanović je u najavi revanša rekao da je zabrinut zbog nespremnosti fudbalera koji su sa reprezentacijom do 21 godine bili na EP u Švedskoj. Ali bio je tamo i Nemanja Tomić, pa mu to nije smetalo da se u oba duela sa Rilom nađe u prvih 11...

Crno-bijeli neće imati vremena za slavlje, jer ih u srijedu, 29. jula, očekuje gostovanje u Nikoziji. Kao što se i očekivalo, u prvom meču trećeg pretkola Lige šampiona dočekaće ih Apoel.

Kiprani su poslije 2:0 na Farskim Ostrvima savladali Strejmur i pred svojim navijačima - 3:0, a golove su postigli Ževlakov u 42, Aleksandru u 63. i ponovo Nenad Mirosavljević u 75. minutu.

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Đorđević (od 60. minuta Brežančić), Gavrančić, Krstajić, Petrović, Moreira (od 60. B. Jovanović), Ilić, Tomić (od 70. Bogunović), Kleo, Dijara.

RIL: Kendal, Nejlor, Stouns, Moran, Strong, Lim, Oven, Holden, Šerbon, Roberts, Konoli.

Utakmicu je sudio Šveđanin Markus Strombergson.

Kako su padali golov.....


1:0 Partizan vodi od 4. minuta, golom Lamina Dijare. Moreira je proigrao Klea, ovaj je glavom sproveo loptu do Senegalca, koji je sa desetak metara iskosa lako savladao Lija Kendala.

2:0 Majstorski gol Klea u 17. minutu! Primio je loptu od Siniše Stevanovića sa desne strane, prvim dodirom je podigao u vazduh, a onda je "makazicama" sa oko 15 metara poslao u gornji lijevi ugao!

3:0 Velšani nisu pošteno ni krenuli sa centra, a mreža im se još jednom zatresla. Nenad Đorđević izveo je slobodan udarac malo iskosa sa lijeve strane, Kendal je uspeo samo da skrene loptu u svoj donji desni ugao.

4:0 (38. minut) - Radosav Petrović bacio je u vatru Branu Ilića, ovaj se kao metak stuštio u šesnaesterac, sačekao čuvara kojeg je već pretrčao, zalomio ga unazad i onda po zemlji plasirao loptu pored desne stative Kendalovog gola.

5:0 (51. minut) - Brza i jednostavna akcija za peti gol crno-bijelih. Kleo je promijenio dupli pas sa Moreirom, tamnoputi vezista je munjevito osvojio 15 metara protivničkog polja, ušao u šesnaesterac i odložio loptu do Brazilca koji nije imao težak posao.

6:0 (63. minut) - I Brana Ilić postao je dvostruki strijelac. Prihvatio je loptu na lijevom krilu, a onda, namiještajući se za šut desnom nogom, stigao na 18 metara ispred gola ekipe Rila. Tada je "odapeo" iz sve snage i njegovo "đule" zarilo se u rašlje pored skamenjenog Kendala.

7:0 (66. minut) - Izveden je korner sa lijeve strane, Radosav Petrović je skočio taman koliko je potrebno igraču njegove visine i skrenuo loptu pod prečku!

8:0 (72. minut) - Samo što je ušao u igru umjesto Tomića, Miloš Bogunović je srušen u kaznenom prostoru, a Kleo sa "bijele tačke" stigao do prvog het-trika u Partizanovom dresu!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC