• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serija A je živa: Roma - Inter, spektakl!

Autor mondo.rs

Posle fantastične završnice na Juventus - Torino, veče u kalču završeno je prelepom utakmicom na "Olimpiku": Roma - Inter 4:2, kao nekad.

Serija A danas?

Fantazija! Kao nekad...

Počelo je goleadama Fiorentine i Đenove, spornim momentima na Milan - Udineze (bez toga ne može u Italiji), nastavljeno neverovatnom završnicom derbija Juventus - Torino, a završeno prelepom utakmicom u Rimu:

Roma - Inter 4:2 (1:1), u utakmici u kojoj su "nerazuri" dva puta stizali vođstvo "vučice", ali im je onda presudio Miralem Pjanić s dva gola, od kojih je drugi remek delo iz slobodnjaka.

Ipak, potez utakmice ostaje onaj iz 47. minuta kada je Hoze Holevas postigao gol karijere, za sada i tako "odgovorio" Brunu Peresu iz Torina i Andrei Pirlu iz Juventusa.

Roma je posle "vatrometa", koji je pred kraj sa tribina posmatrao novi trener Intera, Roberto Manćini, zadržala tri boda zaostatka za Juventusom, a moglo je da bude i manje da je Torino izdržao samo još koji sekund.


Zdravko Kuzmanović, koji je odigrao sve tri utakmice od povratka Manćinija u klub (Milan 1:1, Dnjepar 2:1, Roma 2:4), bio je ključan igrač u manevru, dok je Adem Ljajić bio veoma opasan i raspoložen pred golom Intera, sjajno se dopunjavao sa Žervinjom i otvarao prostor za igrače koji su dolazili iz drugog plana.

Roma je sve vreme bila konkretniji i opasniji sastav, prva je dolazila do vođstva, ali je sve vreme delovalo da može i da primi gol, pre svega zbog loše igre štoperskog tandema Manolas-Asotri.

Međutim, gol Pjanića za 3:2 u 60. minutu, samo tri minuta nakon što je bivši Romanista Pablo Osvaldo dao gol za 2:2 i počeo da provocira nekad "svoje" navijače, ubio je otpor Intera.

Manćini je pokušao izmenama, ali je isključen neposredno posle Pjanićevog gola za treće vođstvo, jer je smatrao da mu je prethodio faul nad jednim igračem Intera.

Roma je nastavila da prati Juve, a Inter? On je u donjem delu tabele, između ostalih, i iza Sasuola...

ROMA: De Sanktis - Majkon, Manolas, Astori, Holevas - Kejta, Najngolan, Pjanić - Žervinjo, Ljajić, Toti.

INTER: Handanovič - Kampanjaro, Ranokija, Žuan Žezus, Dodo - M'Vila, Medel, Kuzmanović - Guarin - Osvaldo, Palasio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC