• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Osmica nas neće uspavati

Trener Partizana zadovoljan ubjedljivom pobjedom nad Velšanima, ali je ne veliča i očekuje još bolje igre već protiv Apoela.

 Jokanović: Osmica nas neće uspavati Izvor: MONDO

Lepršavo, atraktivno i efikasno. Tako je Partizan odigrao dvomeč sa Rilom postavivši klupske rekorde - 8:0 je najubjedljivija evropska pobjeda, a 12:0 najveći rezultat u dvije utakmice u evro kupovima.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Istini za volju, prvak Velsa nije ekipa protiv koje je Partizan mogao da se "izmjeri", ali osam golova nije lako dati za 90 minuta... Ni na treningu.

Ono što trenera Slavišu Jokanovića najviše može da raduje uoči duela sa kiparskim Apoelom (29. jul u Nikoziji i 5. avgust u Beogradu) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je ozbiljnost ekipe, raznovrsnost u napadu i veliki procenat iskorišćenih šansi.

Ipak, Jokanović ne dozvoljava euforiju. Ubjedljivu pobjedu nad nejakim Velšanima smatra logičnom.

"Bilo bi neozbiljno da nije tako. Svima je jasno da je to bila samo uvertira za ono što nas očekuje. Mi jesmo igrali kvalitetno, onako kako smo željeli, ali to je već iza nas i o Rilu više ne razmišljamo. Lijepo je pobijediti, još ljepše kada se to učini tako velikom razlikom, međutim, ispred nas su važne stvari, koje će brzo doći na tapet. Sada moramo da se odmorimo i spremimo za naredni meč", ocijenio je šef struke srpskog šampiona.

U Rilu su golove postigla četvorica igrača, u Beogradu petorica... Protivnik nije znao s koje strane mu prijeti najveća opasnost.

"To nas hrabri. Logično je da bude više strijelaca kada se postigne osam golova, ali raduje što pojedini igrači pokazuju dobru formu i što su željni i ambiciozni. Što je najvažnije, shvataju šta je iza nas i još jasnije šta je ispred nas. Ne bi trebalo da nas uljuljka pobjeda nad Rilom. Za naše dobro moramo što prije da zaboravimo".




Oba meča sa Rilom počela su ista jedanaestorica.

"Nisu Partizan samo tih 11 igrača i trojica koja su ulazila u igru. I oni na klupi i oni na tribinama će nam, prije ili kasnije, biti potrebni. A tu je bilo igrača, koji su nam bili važni u prošloj sezoni. Biće i u ovoj šanse za svakog".

U srijedu u protokolu nije bilo mjesta za imena Ivana Obradovića i Ljubomira Fejse. Obojica su kasno počeli pripreme zbog učešća na EP za mlade u Švedskoj i nisu u takmičarskoj formi. Međutim, postoje špekulacije da ne igraju evropske utakmice da bi lakše bili prodati.

Upitan da li će Obradović igrati naredne srijede u Nikoziji, Jokanović je odgovorio u svom stilu:

"Hoće, ako ga budem stavio u tim",
rekao je trener crno-bijelih i dodao:

"Obradović je u procesu rekuperacije. On apsolutno nije sporan, poslednje dvije godine bio je izuzetno bitan igrač za nas. Ako bude ovde, opet će nam biti važan šraf".

Iako je došao iz tabora vječitog rivala, Kleo je već "kupio" navijače Partizana - željom za dokazivanjem i golovima. Dugo će se pamtiti njegove "makazice" kakve u Humskoj vjerovatno nikada nisu viđene.

"Imali smo sreće da ga kupimo jeftino, iako on odavno vrijedi mnogo više. Mislim da smo dobro poslovali, dobili smo dobrog igrača i još boljeg momka. Očekujemo mnogo od njega. Postigao je nekoliko golova, a on je centarfor 'teškaš' kome ovaj period i ove temperature ne odgovaraju. Očekujemo da u perspektivi pokaže mnogo više".


Partizan je dolaskom Brazilca dobio napadački tandem sastavljen od igrača različitog profila. Na prvi pogled djeluje da se Dijara i Kleo savršeno dopunjuju po karakteristikama.

U prve dvije ovosezonske utakmice postigli su već šest golova.

"Moje mišljenje je da jesmo u formi adekvatnoj za ovaj period. I ništa više od toga. Kad bismo se zadovoljili ubjedljivim pobjedama nad Rilom, mišljenjem da je to naš vrhunac i da smo time nešto završili, bila bi to velika greška. Raduje me način na koji igrači shvataju šta nas očekuje u bliskoj budućnosti i kakve beneficije od toga možemo da imamo".

Međutim, i Kleo i Dijara su izjavili da još nisu u formi. Postavlja se pitanje koliko će golova postići kada budu u fotmi...

"Nadam se da će i Bogunović i Vašington proraditi, kao što je i Brana Ilić. Naša ekipa je 'široka".


Jokanović je pozitivno ocijenio i debi pred beogradskom publikom mladog Siniše Stevanovića na poziciji desnog beka.

"Sjećam se moje prve utakmice. Debitovao sam u Drugoj ligi, igrao sam manje od pet minuta i sve mi je zujalo u glavi... Nijedan tačan pas nisam mogao da odigram. Neke stvari su normalne kada se igra prvi put. Stevanović je igrao 28 puta bolje nego ja na debiju. Realno, donio nam je interesantne stvari. Mislimo da u buduće može mnogo da nam pomogne".

Poslije ovakvih Jokanovićevih riječi nameće se zaključak da je doskorašnji igrač Teleoptika konačno rješenje crno-bijelih za mjesto uz desnu aut-liniju. Ipak, trener Partizana ostavlja prostor da se tu ipak nešto promijeni.

"Naravno da razmišljamo o angažovanju desnog beka.. I centarfora, i igrača na drugim pozicijama. Posao nam je da stalno razmišljamo",
nastavio je Jokanović.

"Oformljena je ekipa koja može da odgovori na sve zahtjeve, ali ako možemo da nađemo nešto kvalitetno na tržištu što može da zadovolji naše potrebe, ko zna šta može da se izdešava do 31. avgusta. U stvari, ne može mnogo toga, ali možemo da očekujemo boljitak".

Trener Teleoptika Zvonko Varga je u Nikoziji gledao duel Apoela i Strejmur sa Farskih Ostrva u kome je naredni rival crno-bijelih rutinski odradio posao - 3:0.

"Varga kasni desetak sati sa Kipra, a nema potrebe da mi govori o detaljima preko telefona i da tako trošimo klupsku imovinu. Skupio je dosta informacija, bivši igrač Rada Tutić mu je dosta pomogao. Imaćemo dovoljno informacija da nam olakša posao u pripremi utakmica".

Na pitanje novinara ko treba koga da se plaši pred utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Jokanović je odgovorio:

"Nema potrebe plašiti se. Postoje druge stvari u životu od kojih se treba plašiti, a ne od fudbala".

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC