• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okuka: Arkanu niko nije smio reći "ne"

Autor mondo.ba

"Od Arkana nisi mogao da odeš svojevoljno. Isto kao što se dolazilo za trenera Obilića, nije bilo odbijanja", rekao je Dragan Okuka, kandidat za selektora "zmajeva".

 Okuka: Arkanu niko nije smio reći "ne" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Kandidat za selektora Bosne i Hercegovine Dragan Okuka obavio je razgovor sa potpredsjednikom FS BiH Ivanom Beusom i članom komisije za izbor selektora Seadom Kajtazom oko mogućnosti da bude nasljednik Safeta Sušića.

"Njih je interesovala moja fudbalska filozofija, razmišljanje... jer je ovo težak momenat za fudbal BiH. Rekao sam im da imam viziju, ali i uvjerenje da možemo možda otići dalje, iako je dosta teška situacija", izjavio je srpski stručnjak za "Avazov Sport".

Ipak, ono što je najveći kamen spoticanja u njegovom imenovanju za selektora "zmajeva" je podatak da je Okuka sjedio na klupi Obilića, čiji je vlasnik tada bio Željko Ražnatović Arkan.

"Obilić sam trenirao 11 mjeseci. Rat je učinio svoje. Ja sam došao u Srbiju i glupo bi bilo pravdati se, šta i kako? Bio sam trener Obilića, to nije tajna. Kad mi je bilo najslađe, smijenio me je uoči utakmice s Bajernom. Tad mi je bilo mnogo teško, ali na neki način, bio sam rasterećen. Jer, od Arkana nisi mogao da odeš svojevoljno. Isto kao što se dolazilo za trenera Obilića, nije bilo odbijanja", naglasio je Okuka.

Srpski trener tokom igračke karijere nosio je dres mostarskog Veleža, Leotara iz Trebinja i švedskih klubova Orebro i Motala. Upisao je i devet nastupa za U-21 i U-23 selekcije reprezentacije SFR Jugoslavije, a trenerskim poslom počeo je da se bavi u Bečeju, 1994. godine.

Pod njegovim vođstvom, "vitezovi" sa stadiona Miloš Obilić postali su prvi tim od rata koji je osvojio titulu šampiona Srbije mimo "vječitih rivala".

Radio je prije Obilića i u Čukaričkom, a poslije odlaska sa Vračara vodio je podgodičku Budućnost (1998/99), Vojvodinu (1999/2000), Legiju iz Varšave (2000/03), mladu reprezentaciju Srbije (2005/06), Vislu iz Krakova (2006), Omoniju (2007), Lokomotivu iz Sofije (2008-10), Kavalu (2010), Cjansu (2011-13) i Čančun (2014).

Koliko će mu saradnja sa Ražnatovićem smanjiti šanse da postane selektor dokazano je i u aprilu ove godine, kada trener šampionske generacije Crvene zvezde Ljupko Petrović nije mogao na klupu Sarajeva zbog navodne fotografije sa komandantom paravojne formacije "Srpska dobrovoljačka garda".

Iako je naknadno utvrđeno da je to bila fotomontaža, Petrović nije sjeo na klupu Sarajlija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC