• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teško bez Matića, Čelsi poražen u Njukaslu!

Autor mondo.rs

U sjajnoj utakmici "svrake" savladale "plavce", pa Mančester siti ima priliku da se pobedom protiv Evertona približi lideru na tri boda zaostatka.

Emre Kan je pre nešto manje od mesec dana u 11. kolu Premijer lige savladao Tiba Kurtou na Enfildu. Od tog trenutka, pa sve do gostovanja Čelsija na Sent Džejms parku mreža "plavaca" je mirovala.

Rešenja za gol protiv lidera Premijer lige nisu imali igrači Vest Broma, Šalkea, Sanderlenda i Totenhema. A, onda je Papi Demba Sise uz pomoć saigrača došao do dobitne kombinacije za granitnu odbranu Žozea Murinja.

Posle 498 minuta Čelsi je kapitulirao! A nedugo zatim Kurtoa je još jednom savladan.

U sjajnom meču 15. kola odigranom na Sent Džejms Parku: Njukasl - Čelsi 2:1!

Mnogo toga nije uspevalo ove subote igračima Čelsija, a problemi su počeli još u sredu, kada je Nemanja Matić dobio žuti karton protiv Totenhema, što je značilo da neće putovati sa saigračima na sever Engleske.

Matić je do ove utakmice bio starter u svim ovosezonskim duelima Čelsija u Premijer ligi i Ligi šampiona, ali i bez njega u timu "plavci" su napadali i diktirali tempo veći deo meča protiv Njukasla, dok su igrači sada sedmoplasirane ekipe strpljivo čekali šansu.

A ona im se ukazala u 58. minutu, kada je Papi Sise, smo pet minuta po ulasku u igru, iskoristio nespretnu reakciju Gerija Kejhila i matirao Kurtou. Isti igrač ponovo je zatrsao mrežu u 78. minutu, posle još jednog kontranapada.

Samo nekoliko sekundi ranije Čelsi je mogao do izjednačenja, ali je Azar posle dodavanja Branislava Ivanovića pogodio stativu.

Uspeo je Didije Drogba da vrati neizvesnost pogotkom u 83. minutu, kada je udarcem glavom realizovao centaršut Fabregasa, ali iako su neposredno pre toga ostali sa igračem manje zbog isključenja Stivena Tejlora, domaći fudbaleri imali su snage da se odbrane do kraja meča.

Fudbalerima Čelsija nije pomoglo ni to što je u drugom poluvremenu među stativama Njukaslovog gola stajao 21-godišnji debitant u Premijer ligi, Džek Alnvik. Mladi golman zamenio je povređenog Roberta Eliota u pauzi i odlično je odradio svoj posao. Jeste "zaplivao" u prazno kod Drogbinog gola, ali i pre i posle toga pokazao je da trener Alan Pardju u budoćnosti može ozbiljno da računa na njega.

Bio je ovo prvi poraz Čelsija ove sezone u prvenstvu i prvi posle čak 23 utakmice, dok je Njukasl primio prvi gol na svom terenu još od septembra.

Uprkos izgubljenom meču, Čelsi će ostati na vodećoj poziciji, ali ako Mančester siti savlada Everton, razlika će iznositi tri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC