• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Zvezda - Rudar 4:0 (1:0)

Crvena zvezdaje pobijedila Rudar iz Velenja u Beogradu 4:0 u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 LE: Zvezda - Rudar 4:0 (1:0)  Izvor: MONDO

Poslije prekršaja nad Lazetićem, slobodan udarac je izveden kratkim duplim pasom kapitena Zvezde i Vladimira Bogdanovića, koji je sa 17 metara precizno ciljao kroz "živi zid" igrača Rudara - 1:0.
Na 2:0 povećao je Aleksandrar Jevtić u 74. minutu, samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru. Isah je "izbacio" Lekića, koji je izbjegao ofsajd zamku, a zatim sa lijevog krila pogodio Jevtića usamljenog na metar od mreže gostiju.

Nedugo pošto mu je Pižon pružio šansu da debituje, Kadu se upisao u strijelce (85. minut). Brazilac pristigao iz Zete je idealno proigrao Jevtića, kome je šut iz izgledne pozicije odbranio Savić, ali se lopta odbila do Kadua, a on ju je eleganto poslao u mrežu - 3:0.

U prvom meču u Sloveniji, srpski tim je pobijedio 1:0.

Na stadionu Crvene zvezde okupilo se oko 20.000 gledalaca.

Iz minuta u minut:

5. Perović je snažno šutirao lijevom nogom sa ivice šesnaesterca, a golman Rudara Savić se izvio dovoljno da zakači loptu i skrene je u korner.

11. Lekić je prošao kroz gostujuću odbranu, iskosa sa lijeve strane ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je pogodio spoljnji dio mreže.

26. Ninkov je uletio u kazneni prostor po desnoj strani i jako tukao, ali direktno u golmana Savića, koji je izboksovao loptu u korner.

56. Do prve šanse na utakmici Rudar je došao poslije centaršuta sa desnog krila. Međutim, Mešić koji je bio na pet metara od gola Pavlovića nije dobro reagovao glavom i nije zahvatio loptu.

64. Gosti su i drugu priliku stvorili po istom scenariju, a i epilog je bio isti. Ponovo je centrirao Jeseničnik i ponovo je Mešić zakasnio da odreaguje glavom kada se našao sam pred Pavlovićem.

68. Zvezda je u drugom poluvremenu zaprijetila tek na polovini tog dijela igre. Lazetić je spazio i "pogodio" usamljenog Lekića na "drugoj stativi", a napadač Zvezde je pokušao "makazicama" da savlada Savića. Međutim, nije zahvatio loptu.

88. Golman Zvezde Pavlović zaustavio je nezgodan šut Trufkovića, ali je loptu odbio samo kratko, na nju je natrčao Mešić - i opet promašio.

Trener crveno-bijelih Vladimir Petrović Pižon odlučio se za isti sastav kao i pre nedelju dana u Velenju: Pavlović - Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević - Isah, Savio, Bogdanović (od 80. Nikolić), Lazetić (od 76. Kadu) - Perović (od 69. Jevtić), Lekić.

RUDAR: Savić, Sulejmanovič, Pokleka, Cipot, Stojnić (od 52. Jeseničnik), Kolsi (od 46. De Moraes), Tolimir, Golob, Prašnikar (od 42. Trufković), Mešić, Omladič.

Pobjednik dvomeča između Zvezde i Rudara sastaće se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sa Dinamom iz Tbilisija (Gruzija).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC