• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Završeni razgovori sa Barbarezom i Štimcem

Autor mondo.rs

Sergej Barbarez i Igor Štimac bili su posljednji kandidati sa kojima su u utorak u Sarajevu održani razgovori ovlaštene komisije Izvršnog odbora FS BiH za predlaganje kandidata za selektora "A" reprezentacije.

Ovi sastanci su okarakterisani kao veoma korektni, sadržajni i konstruktivni.

Nekadašnji kapiten "zmajeva" Sergej Barbarez nakon sastanka je izjavio da je s predstavnicama FS BiH obavio koreketan razgovor.  

"Sada je do komisije koja predlaže selektora Izvršnom odboru, kakav će izvještaj dostaviti, ali sam zadovoljan. Spreman sam, imam veliki plan koji bi ovoj reprezentaciji ulio sigurnost i koji je vrlo jasan", rekao je Barbarez.

Bivši hrvatski selektor Igor Štimac rekao je da bi ukoliko bude izabran za novog selektora njegov jedini prioritet bio da vrati reprezentaciju BiH na poziciju koja će je voditi na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Uradio sam analizu, mislim da znam uzrok problema i kako ga riješiti. Vjerujem da ćemo naći zajednički jezik o pitanju saradnje", izjavio je Štimac, prenijeli su sarajevski mediji

Nakon razgovora s kandidatima, Komisija za predlaganje kandidata za selektora, u kojoj su Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz, će Izvršnom odboru FS BiH dostaviti informaciju, koja će biti razmatrana na sastanku koji je zakazan za četvrtak, 11. decembra.

Tako su za pregovaračkim stolom sa čelnicima FS BiH bili Feliks Magath, Milovan Rajevac, Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Vlatko Glavaš, Šener Bajramović, Dragan Okuka, Blaž Slišković i Vahid Halilhodžić.

Reprezentacija BiH je u dosadašnjem toku kvalifikacija za EP 2016. u Francuskoj u četiri odigrana susreta osvojila samo dva boda, što je rezultiralo otkazom selektoru Safetu Sušiću.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC