• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodiću "zmajeve" za rudarsku platu!

Autor mondo.ba

Jedan od kandidata za selektora Bosne i Hercegovine Šener Bajramović spreman je da sjedne na klupu "zmajeva" za običnu rudarsku platu od nekoliko stotina evra!

 Vodiću "zmajeve" za rudarsku platu! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U utorak su završeni razgovori sa svim kandidatima za selektora BiH nakon što je otpušten Safet Sušić. Posljednji su Fudbalskom savezu BiH svoju viziju "zmajeva" oko plasmana na Euro 2016 prezentovali Sergej Barbarez i Igor Štimac.

U medijima se nije moglo pročitati ništa o finansijskim primanjima budućeg selektora "zmajeva", ali poznato je da je Papetova plata iznosila 50.000 KM plus bonusi.

Kolika će biti plata njegovog nasljednika možemo samo da nagađamo, ali jedan od kandidata se ponudio za rudarsku platu, koja u BiH ne prelazi 500 evra!

To je Šener Bajramović!

Ponikao je u Željezničaru, u igračkoj karijeri je nastupao u Belgiji i Francuskoj, a u trenerskoj je vodio Sarajevo, bihaćko Jedinstvo, visočku Bosnu, skopsku Slogu, Jugomagnat, sa kojom je učestovao u Kupu pobjednika kupova...

Bajramović je magistar sporta, trener sa profi-licencom UEFA i znanjem engleskog i francuskog jezika.

"Svi nešto garantuju, a ja samo garantujem mir i rudarski posao koji nas sve čeka. Ako me izaberu, radiću za radničku, rudarsku platu. Želim tako Savezu da uštedim milion maraka do kraja mandata. Neka ih daju klubovima i trenerima mlađih kategorija koji danonoćno stvaraju talente. I oni rade poput rudara, a nisu adekvatno plaćeni", rekao je Bajramović za "Sport Avaz".

Prema njegovim riječima, niko od "zvučnih" imena kandidata za selektora BiH ne garantuje odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"A svi oni hoće Sušićevu ili nešto nižu platu. Jedino ja garantujem da će Savez da uštedi, a da nakon mog izbora neće biti 'rata' među poraženim taborima. Ovako, ko god da prođe biće poraženih i oni će da optuže sve što nisu prošli. Najbolje za FS BiH je da izaberu Denijala Pirića i mene".

Potom je obrazložio svoje mišljenje...

"Pirić je spasio Savez kad je bilo najteže, vodio je reprezentaciju protiv Azerbejdžana kad je niko nije htio. Poštujem sve protivkandidate ali mislim da bi Pirija i ja u tandemu bili najbolji izbor. Svojevremeno sam otkrio i afirmisao igrače poput Saše Papca, Mirsada Bešlije, Zlatana Bajramovića, Zlatana Muslimovića, Dragana Blatnjaka... ", zaključio je Bajramović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC