• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džo Šimunić stiže na "Pecaru"?

Autor mondo.ba

Fudbaler zagrebačkog Dinama Josip Šimunić mogao bi ove zime da pojača redove lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine Širokog Brijega.

Ovo je u razgovoru za hrvatske medije potvrdio predsjednik kluba sa "Pecare" Zlatan Mijo Jelić.

"Sa Šimunićem sam dobar prijatelj, baš smo se nedavno vidjeli, pozdravili se. Jako ga cijenim kao igrača i kao čovjeka. Bili bismo itekako počašćeni da dođe u naš klub, u naš kraj", izjavio je Jelić, a prenosi 24sata.hr.

Obzirom da Džo ne želi završiti igračku karijeru, a nije u planovima trenera modrih Zorana Mamića, plan mu je da bude spreman kako bi zaigrao barem još jednu utakmicu za Hrvatsku.


"Kod nas bi imao idealne uslove priprema za za povratak u reprezentaciju, a istovremeno bi nam pomogao da osvojimo titulu i zaigramo u Evropi. Ove sezone imamo samo jedan poraz, i to od autsajdera. Jedino moramo vidjeti može li se Šimunić uklopiti u naše finansijske okvire".

Na pitanje da li bi tridesetšestogodišnji defanzivac mogao izboriti mjesto startera kod trenera Slavena Muse, Jelić je odgovorio:

"Kako ne bi mogao igrati? Ako može igrati u Dinamu, može i u Širokom Brijegu", zaključio je prvi čovjek Širokobriježana.

Šimunić je u žižu javnosti dospio u decembru prošle godine zbog proustaških pokliča "Za dom spremni" na Maksimiru tokom proslave pobjede nad Islandom i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Zbog njih je propustio Mundijal jer je kažnjen sa 10 mečeva igranja za "vatrene" od strane Evropske fudbalske unije (UEFA).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC