• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski biznismen kupio Bolonju

Albanski biznismen Rezart Tači kupio je 80 odsto dionica italijanskog fudbalskog kluba Bolonje.

 Albanski biznismen kupio Bolonju Izvor: MONDO

Tači, koji je vlasnik naftne kompanije Tači Oil, rekao je da je za to izdvojio 61 milion dolara i da će 3. avgusta ugovor o kupljenim dionicama od kompanije Aktiva Spa stupiti na snagu.

Na klupskom sajtu Bolonje navodi se da je dogovor postignut, ali čelnici te ekipe nisu željeli da otkriju finansijske detalje preuzimanja.

Tači je u izjavi za lokalnu televiziju rekao da će kupovina kluba biti velika prilika mladim albanskim fudbalerima da se dokažu na međunarodnoj sceni.

Aktiva Spa je firma preko koje je porodica Frančeske Menarini kontrolisala sedmostrukog prvaka Italije. Bolonja je iz Serije A ispala 2005. godine, a vratila se u elitno društvo tri godine kasnije. Prošlog ljeta ga je kupila Frančeska Menarini, koja je postala druga žena u istoriji italijanskog fudbala na čelu jednog prvoligaša.

U protekloj sezoni Bolonja je u poslednjem kolu izbjegla ispadanje iz Serije A, a tim je jedno vrijeme vodio Siniša Mihajlović.

Predsjednica kluba odlučila je da proda akcije nakon što je razbjesnila navijače kada je bivšem direktoru Juventusa Lučanu Mođiju tajno ponudila mjesto savjetnika.

Mođiju je 2006. godine zabranjeno da u narednih pet godina ima bilo kakvu funkciju u fudbalu, nakon što je utvrđeno da je Juventus kupovao bodove. Torinski klub je prebačen u Seriju B i oduzete su mu dvije titule prvaka Italije.

Kada su navijači objelodanili da Frančeska Menarini tajno pregovara sa Mođijem, ona je to demantovala, ali nije uspjela da izgladi sukob sa pristalicama kluba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC