• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berkamp dobija još jednu statuu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U dvorištu sjedišta Holandske fudbalske asocijacije (KNVB) u gradu Cajstu biće podignut statua Denisa Berkampa, najboljeg holandskog fudbalera u posljednjih 25 godina.

Povodom proslave 125. godina od osnivanja fudbalske federacije napravljena je anketa prema kojoj je Bergkamp najbolji holandski fudbaler u posljednjih 25 godina. Bergkamp je u anketi iza sebe ostavio Franka de Bura, Ronalda Kumana, Filipa Kokua i Đovanija van Bronhorsta. 

Bergkampova statua će biti 13. u dvorištu nogometnog saveza, a ranije su postavljene u čast 11 najboljih fudbalera u historiji zemlje, te slavnom treneru Rinusu Mihelsu. 

Podsjetimo da je odlukom uprave engleskog kluba Arsenal statua holandskoj zvijezdi podignuta i ispred stadiona "Emirates" u februaru ove godine. 

Denis Berkamp je dijete holandskog Ajakaa, a tokom bogate karijere zabilježio je velike uspjehe na nacionalnoj i međunarodnoj fudbalskoj sceni. Sa 12 godina je počeo igrati za Ajaks, sa kojim je kasnije osvojio Kupa UEFA-e i holandsku ligu. Nakon toga, Berkamp je zaigrao i za italijanski Inter,  potom prešao u Arsenal gdje je igrao punih 11 godina. U dresu Arsenala odigrao je 315 utakmica i postigao 87 golova.

U izboru FIFA-e Berkamp je dva puta proglašen igračem godine, a bio je poznat po izvanrednoj tehnici i šutevima iz daljine. Berkamp je zauzeo mjesto i na Peleovoj listi "100 najboljih živih fudbalera". Trenutno radi na poziciji pomoćnog trenera Ajaks.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC