• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Ponavljam, samo jedan ide iz Partizana

"Razumijem potrebu medija za ekskluzivom, ali ne mogu da razumijem kada se objavi da su trojica naših igrača na izlaznim vratima".

 Tomić: Ponavljam, samo jedan ide iz Partizana Izvor: MONDO

Ivanu Tomiću nije se dopalo kada je u petak u novinama kao glavne, a ponegdje i jedine teme vezane za Partizan, video tekstove o odlasku u inostranstvo čak trojice fudbalera.

Sportski direktor crno-bijelih vjeruje "da u takvim napisima nema zle namjere, nego samo želje za ekskluzivom", ali mu smeta što to "može da se odrazi na psihološko stanje jednog mladog igrača".

"U jednom trenutku Ivan Obradović, koji je sjajan momak, kad se probudi maltene nije znao u kojoj zemlji se nalazi. Razumijem bombastične naslove i potrebu medija za ekskluzivom, ali ne mogu da razumijem kada se objavi da su trojica naših igrača na izlaznim vratima. A dobro je poznato, rekli smo da će nas jedan igrač napustiti, i to iz razloga koji smo milion puta naveli, da bi klub preživio", rekao je Tomić u razgovoru za zvanični sajt kluba.

"Ako se pominju i Fejsa i Obradović i Dijara, to nije fer prema Partizanu, prema tim igračima i prema navijačima, zato što im se daju pogrešne informacije", dodao je on.

Da li postoji mogućnost da još neko dođe u Partizan?

"Ne bih isključio tu mogućnost, iako ne radimo intenzivno na tome, iz prostog razloga što još uvijek ne znamo u kakvoj ćemo se tačno situaciji naći. Želja nam je da zadržimo ovu atmosferu, da ostanemo koncentrisani na podizanje forme i na pravi pristup utakmicama koje slijede. Tako se ponašamo jer smo sigurni da imamo ono što je potrebno da bismo ostvarili ciljeve".

Svima u Humskoj 1 imponuje ozbiljnost koju su igrači ispoljili protiv Rila, bez obzira na to što je rezultat rastao iz minuta u minut.

"Za mene kao čovjeka zaposlenog u Partizanu, milina je vidjeti da Krstajić sa 35 godina igra sa takvim žarom i elanom, kao da mu je prva utakmica. Isto rade Đorđević, Gavrančić, Moreira... Nijednog trenutka niko od njih ne 'dozira' napor i koncentraciju i naravno da se onda na to nadovezuju i mlađi. To pokazuje ljubav prema klubu, ali i odgovornost prema navijačima. Naravno, nekad nam protivnik neće dozvoliti da ga meljemo od prvog do poslednjeg minuta".

Prema Tomićevim riječima, Ril je prošlost, a već nekoliko dana razmišlja se isključivo o Apoelu.

"Želimo da igračima potpuno izbacimo iz glave tih 12 golova koje su dali Velšanima. Treba da imaju dozu samopouzdanja i sigurnosti u sebe, što je jako bitno u sportu, ali nikako da to pređe u prepotentnost ili euforiju. Mislimo da je u ekipi postignut odličan miks, da ona posjeduje stabilnost, iskustvo i ambiciju, koji neće dozvoliti da dođe do oscilacija", jasan je Ivan Tomić.



Liga Evrope - ako ne bude moglo bolje

Eliminacija Apoela garantovala bi Partizanu evropsku jesen, pitanje je samo da li u Ligi šampiona, ili u Ligi Evrope, u koju će se "prestrojiti" timovi koji ispadnu u poslednjem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Sportski direktor Partizana tvrdi da razmišljanja ne idu tako daleko.

"Apoel je ekipa preko koje možemo da nastavimo da se borimo za Ligu šampiona, a ne preko koje ćemo obezbijediti garanciju za Ligu Evrope, iako nam nikako nije namjera da potcijenimo i zanemarimo to takmičenje".

Tomić kaže da će crno-bijeli ići po sistemu "utakmica po utakmica", a ne "protivnik po protivnik".

"Imamo dva meča sa Apoelom, ali razmišljamo samo o srijedi i o gostovanju na Kipru. Apoel dolazi iz zemlje koja je fudbalski izuzetno napredovala, počevši od infrastrukture, preko reprezentacije, klubova i njihove finansijske moći. Daleko od toga da ih dižemo u zvijezde, a sebe spuštamo negdje dole. Samo ne želimo da se razmećemo izjavama, jer se ne pobjeđuje u novinama, nego na terenu. Mogu da kažem da ekipa jako vjeruje u sebe i da mi vjerujemo u ekipu. Mislimo da je to sasvim dovoljno".

(MONDO, foto: zvanični sajt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC