• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije gotovo: Radnik sprema žalbu!

Autor mondo.ba

"Odluka Apelacione komisije Fudbalskog saveza BiH da utakmicu 15. kola Premijer lige BiH Radnik - Olimpik registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Sarajlija, je atak na Klub", poručuju iz Bijeljine.

 Nije gotovo: Radnik sprema žalbu! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza BiH preinačila je raniju odluku Takmičarske komisije FS BiH i umjesto postignutim rezultatom 2:2, utakmicu posljednjeg jesenjeg kola Radnik - Olimpik registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Iz Bijeljine smatraju da je ovakav potez direktan atak na Radnik, s obzirom da su neke ranije slične situacije imale drugačiji epilog.

"Ova odluka je direktan atak na naš klub i smatramo da je besmislena. Tražićemo zaštitu of Fudbalskog saveza Republike Srpske", poručio je za "EuroBlic" sportski direktor Semberaca Boro Đokić.

Naime, fudbaler Radnika Jovan Vučinić u 14. kolu dobio je crveni karton u duelu sa Čelikom, nakon čega je suspendovan jednu utakmicu. Meč suspenzije odradio je u Kupu Republike Srpske, kada je Radnik igrao protiv gatačke Mladosti.

Ipak, iz Olimpika smatrali su da Kup RS nema veze sa takmičenjem na nivou BiH, pa su stoga odlučili da ulože žalbu, koja je na kraju urodila plodom.

U Bijeljini su se uoči meča sa Olimpikom raspitivali o Vučinićevoj suspenziji, tražili tumačenje od FS BiH i FS RS, koji su im potvrdili da Vučinić IMA pravo nastupa, odnosno da se suspenzija MOŽE odraditi u Kupu Republike Srpske, koji je takođe povezan sa Komet sistemom.

Takođe, u faksimilu Kometa, na kojem je spisak igrača koji nemaju pravo nastupa u 15. kolu nema imena Jovana Vučinića, a i sam delegat pomenutog susreta Ljubiša Tripunović iz Doboja istakao je da igrač ima može nastupiti.

Bijeljinci sada imaju mogućnost da se žale Izvršnom odboru FS BiH, te dalje UEFA-i i FIFA-i.

"Po dobijanju zvanične odluke od FS BiH, odlučićemo o daljim koracima i sigurno ćemo se žaliti svima kojima bude potrebno kako bismo dokazali da je ovo sraman potez nadležnih u savezu. Prvenstvo nije više regularno, a u prilog tome ide i činjenica da je ista situacija bila sa igračima Drine Damirom Memovićem i Dejanom Uzelcom, koji su kazne odrađivali kroz takmičenje u Kupu Srpske", revoltiran je Đokić.

Čini se da ni skoro mjesec dana po završetku prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH situacija na tabeli nije jasna i da nas u danima koji slijede očekuju novi obrti.

Oduzimanjem osvojenog boda, Radnik je došao u još nezavidniju poziciju, jer sada ima isti broj bodova (9) kao i posljednjeplasirana Mladost iz Velike Obarske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC