• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka treba da uplati Borcu 190.000 KM

Autor mondo.ba

Predsjednik Borca Draško Ilić izjavio je da Grad Banjaluka mora da ispoštuje svojih 33 odsto (190.000 KM) ugovora za izgradnju pomoćnih terena koje je odobrila UEFA. "Radovi su već počeli i grad treba da ispoštuje potpisane obaveze".

 Banjaluka treba da uplati Borcu 190.000 KM Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Komisija za finansije Skupštine grada Banjaluka prihvatila je prijedlog budžeta za iduću godinu, uz zaključak da Odjeljenje za finansije na stavci za izgradnju sportskih objekata realokacijom sredstava obezbijedi 190.000 maraka.

Taj novac bi bio utrošen za izgradnju pomoćnih terena Fudbalskog kluba Borac koji se nalaze pokraj Gradskog stadiona, a sam budžet trebalo bi da bude na dnevnom redu sjednice Skupštine grada, piše banjalučki "Glas Srpske".

"Potrebno je da se taj novac iznađe i realokacijom prebaci na stavku izgradnje sportskih objekata. Gradonačelnik Banjaluke potpisao je ugovor sa FS BiH i FK Borac koristeći sredstva UEFA za izgradnju pomoćnih terena fudbalskog stadiona. Taj ugovor obavezuje Odjeljenje za finansije da planira 190.000 KM, što je učešće grada Banjaluka u izgradnji sportskih objekata. Ono je obavezujuće jer imamo potpisan ugovor, a to sada nedostaje u budžetu grada za 2015. godinu", izjavio je Draško Ilić predsjednik FK Borac, koji je i predsjednik komisije za finansije u Skupštini grada.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

On je zajedno sa gradskim vlastima, prije više od pet mjeseci putem FS BiH aplicirao kod UEFA za pomoć u izgradnji sportskih objekata.

"UEFA nam je odobrila 90.000 evra, dok je lokalna zajednica dužna da obezbijedi 33 odsto, a FK Borac je izmirio svojih 33 odsto sredstava za izgradnju. Radovi su već počeli i grad treba da ispoštuje potpisane obaveze", zaključio je prvi čovjek crveno-plavih.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lesinar

Tim novcem neka se plati porez i dugovanja za struju!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC