• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro Blažević: Meša će odvesti ''zmajeve'' na EP!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

“Baždarević je jedna moralna vertikala i ima dovoljno fudbalskog iskustva da tu talentovanu mladost, što je reprezentacija BiH, odvede na najveće evropsko takmičenje u Francusku“, poručio je Blažević.

Miroslav Blažević, jedan od najuspješnijih trenera s prostora našeg regiona svih vremena smatra da BiH i dalje ima šanse i da se može plasirati na Evropsko prvenstvo koje će se odigrati 2016. godine u Francuskoj.

Popularni Ćiro ističe da novi selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević ima dovoljno iskustva da odvede bh. nacionalni tim na EURO.

“Možda sam ranije bio malo nespretan i na neki način probao sam se revanširati novom selektor bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića za ono što je jedan put on za mene rekao, ali mislim da je Baždarević jedna moralna vertikala i da ima dovoljno fudbalskog iskustva da tu talentovanu mladost, što je reprezentacija BiH, odvede na najveće evropsko takmičenje u Francusku“, poručio je Blažević.

Smatra kako nema većih i talentovanijih fudbalera od igrača iz balkanskih zemalja.

“Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora, tu su najtalentovaniji fudbaleri na svijetu. Nije ni čudo, ja dobijam automatski potvrdu u činjenici da naši igrači igraju u najvećim klubovima svijeta“, kazao je Ćiro.

Odgovarajući na pitanje da li Hrvatska može sa selektorom Nikom Kovačem napraviti veliki rezultat kao što je to uradio on 1998. godine kada je sa “vatrenima“ bio treći na SP u Francuskoj, Ćiro je kazao da je strahovao dok je bio mlađi, da će neko postići rezultat koji je on napravio.

“Vjerujte, sada sam došao u stanje da bih to želio. I Kovač bi to mogao, s obzirom na koncentrat talenta kojim raspolaže hrvatska reprezentacija“, naglasio je Blažević.

Bosna I Hercegovina u kvalifikacijama za EP u dosadašnja četiri meča upisala je samo dva boda, te za mjestom koje vodi u baraž trenutno zaostaje četiri koraka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC