• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH junajted - sportsko čudo iz Irske!

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina junated, ime je futsal kluba koji poslije sedam kola nema nijedan poraz u Prvoj ligi Republike Irske.

Štampa u Irskoj govori o malom sportskom čudu zvanom BiH junajted, koji poslije sedam kola bez poraza ima velike šanse da izbori plasman u prestižni Futsal UEFA kup.

Kako je prenijela agencija "Patrija", golman Edin Mustić otkrio je razloge uspjeha kluba iz Dablina.

"Prije svega, promijenili smo filozofiju učešća, do sada smo se držali one važno je učestvovati, a od ove sezone počeli smo se ponašati kao pravi profesionalni tim na Zapadu. Naime, tokom ljeta i prelaznog perioda angažovali smo dosta novih igrača, moram reći, naših prijatelja Brazilaca, koji su uz naše momke napravili ovo čudo", rekao je Mustić.

"Tako je uz naše fizičke predispozicije do izražaja došla i njihova neosporno najbolja tehnika u svijetu futsala i naravno da rezultat nije izostao. Moram reći da su ‘naši’ Brazilci prihvatili BiH junajted kao svoj klub i da od srca igraju za njega. Inače, glavni konkurent nam je Real Transilvanija, tim sa kojim smo odigrali neriješeno i koji je odigrao tri utakmice više i trenunto ima prednost od pet bodova".

Sastav tima

Trenutni trenerski i igrački kadar BiH junajteda iz Dablina:

Emir Mustić, Dino Vidan, Sead Mustić, Hassan Zahidul, Edin Mustić, Ian Birn, Lima Zaca, Fornal Marsin, Soarez Majkon, Berkjeli Mateus, Leit Rafael, Andre Galo, Pablo Santos, David Sančez, Giljermo Padovin.

Mustić je napomenuo i da uspjesi ne bi bili mogući bez pomoći sponzora.

"Moram svakako naglasiti da smo ovaj uspjeh postigli i zahvaljujući finansijskoj pomoći naših sponzora, kompanije Simantek i istinskog zaljubljenika u futsal gospodina Hasana Zahidula. Oni su nam omogućili da dva puta sedmično treniramo u prestižnoj sportskoj dvorani u Dablinu te nam pokrivaju sve troškove igranja zvaničnih utakmica. Jedino što nam nedostaje u ovom trenutku je veća podrška bosanskohercegovačkih navijača u prestonici Irske".

Zato je čuvar mreže dablinskog tima pozvao ljubitelje malog fudbala da ih podrže.

"Voljeli bismo da dođu u većem broju i zato koristim priliku da ih pozovem da nam se pridruže i bodre nas, jer sam siguran da ćemo uz njihovu pomoć stići do željenog cilja, plasmana jedne bh. ekipe u prestižno evropsko takmičenje. Inače, BiH junajted je osnovan 2010. godine i do ove sezone kroz njegove redove je prošlo više od 30 naših igrača, redovno smo nastupali na svjetskim prvenstvima dijaspore BiH i u Italiji prije tri godine osvojili smo treće mjesto", podvukao je Mustić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC