• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro: Osjećam da je ovo naša godina!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Stručni štab Fudbalskog kluba Sarajevo obavio je sastanak s igračima uoči početka priprema i nastavak prvenstva.

 Kodro: Osjećam da je ovo naša godina! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva u petak će početi pripreme za drugi dio sezone. Dan uoči prvog treninga, stručni štab na čelu sa Mehom Kodrom obavio je razgovore sa igračima.

"Ekipa se okupila i imali smo radni sastanak. Tim je skoro kompletiran, a činit će ga 25 igrača. U ovom momentu imamo igrača koji će ići u druge klubove", rekao je sportski direktor kluba Abdulah Ibraković i dodao da očekuju još jednog igrača, što će biti riješeno u narednih nekoliko dana.

"Ono što sam vidio jeste da je atmosfera divna i bio sam ponosan što sam dio te priče. Vjerujem da će stručni štab sa svojim elanom uspjeti da ih dobro pripremi za početak drugog dijela sezone", dodao je Ibraković.

Trener "bordo tima" izrazio je zadovoljstvo atmosferom koja vlada među igračima i najavio borbu za titulu.

"Manje-više sve smo izdefinisali od danas do početka prvenstva 28-29. februara. Ovaj pretprijemni period ćemo provesti u Sarajevu i imat ćemo zdravstvene testove i test izdržljivosti i provjeriti kakvi su igrači došli nakon odmora", rekao je Meho Kodro.

Fudbaleri Sarajeva će prvi trening odraditi u petak 16. januara u 15 sati. Nakon nekoliko dana koje će ekipa provesti u glavnom gradu naše zemlje, slijedi odlazak u Čitluk, te ponovo povratak u Sarajevo gdje će odigrati i prvu pripremnu utakmicu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Zatim slijedi odlazak u Antaliju gdje će provesti dvije sedmice i odigrati četiri pripremne utakmice. Ekipa će se ponovo vratiti u Sarajevo i pripreme nastaviti u Hercegovini.

RADOVAC

Na konferenciji za novinare upriličeno je i potpisivanje produženja ugovora s talentovanim Samirom Radovcem koji će dres Sarajeva nositi do 2019. godine.

"Drago mi je da sam ću tu biti još četiri godine. Sigurno da imamo velike ambicije i da idemo na duplu krunu. Mislim da možemo stići taj zaostatak i donijeti titulu na Koševu", rekao je Radovac.

Dino Selimović, direktor FK Sarajevo izrazio je zadovoljstvo produženjem ugovora.

"Radovac je naše dijete. Prošao je sve omladinske škole FK Sarajevo i zaista nam je drago što će još četiri godine biti član ovog tima", rekao je Selimović.

"Nadam se da ćemo do početka sezone izdefinisati naš stil. Rekao sam maloprije igračima kada razmišljam i vidim da ima kapacitet i kvalitet i vjerujem da ova ekipa ima dosta prostora za napredak. Osjećam da bi mogli imati jednu prelijepu fudbalsku godinu. Mislim da većina igrača razmišlja kao i ja. Bez obzira kako to nekome izgledalo, igrači su svjesni da su u Sarajevu u jednoj ekipi koja je napravljena da se bori za titulu. To sa sobom nosi teret i pritisak, ali vjerujem da to neće predstavljati toliki teret već se pretvara u čast", rekao je Meho Kodro.

On je dodao da je zadovoljan pojačanjima kojima koja su došla na Koševo.

"Mehamed Alispahić je odličan igrač. Pratio sam ga, on je vrlo kvalitetan igrač i ako ga uspijemo vratiti 80 odstvo kad je igrao u Šibeniku, vjerujem da ćemo imati izvanredno pojačanje. Dovođenje igrača njegovog kalibra je velika stvar".

Pored Alispahića, u Sarajevo je došao i Edin Rustemović za kojeg šef stručnog štaba kluba iz Titove 38b ima samo riječi hvale.

"Edina Rustemovića znam već godinu-dvije igrao, je u Srbiji i veoma kvalitetan igrač. Imao je peh, slomio je nogu, ali se vratio. Vjerujem da će on biti igrač koji će dati plus ovoj ekipi", kazao je Kodro.

Podsjećamo, Sarajevo se nalazi na drugoj poziciji Premijer lige s dva boda zaostatka za vodećom ekipom Širokog Brijega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC