• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Stopama vaterpolista i plivača

Prvi dani avgusta u Srbiji su dani slavlja.

 PARTIZAN: Stopama vaterpolista i plivača  Izvor: MONDO

Vaterpolisti, koji nikada nisu iznevjerili, postali su svjetski prvaci, plivači Nađa Higl i Milorad Čavić su sportski heroji. Sada je red na  fudbalske klubove.

Partizan u srijedu igra utakmicu biti ili ne biti. Poslije vrlo blijedog izdanja u prvom meču protiv Apoela (0:2), fudbaleri Partizana željni su da pokažu svima, a prije svega sebi, da su bolji od Kiprana i da vrijede. Toliko da mogu da uđu u Ligu šampiona.

Uspjesi vaterpolista i plivača svakako su inspriacija za sve u taboru kluba iz Humske. Dovoljno je reći da je ulog - Liga šampiona. Veći motiv i ne treba.

"Svaki normalan stanovnik Srbije, a sebe i ovu grupu ljudi smatram takvima, naravno da se raduje zbog uspjeha vaterpolista, Čavića i Nađe Higl, za koju iskreno nisam ni čuo. Naš cilj je da se svi zajedno ponovo radujemo u srijedu. Ispred nas je težak posao koji smo sami sebi napravili, ali ja i moja ekipa vjerujemo da možemo do 4. kola kvalifikacija", kaže trener crno-bijelih Slaviša Jokanović.

Na konstataciju novinara da u i vaterpolisti do svjetskog zlata išli težim putem, Jokanović odgovara da on i njegova ekipa nisu željeli da idu tim putem i da sada očekuje drugačije izdanje i rasplet nego u prvom meču.

"Partizan je toliko puta u ovo posljednje vrijeme obradovao svoje navijače, a vjerujem da možemo i da to možemo i u srijedu uveče. Vjerujemo u naše sposobosti i da možemo da damo dva i više golova bilo kojoj ekipi, pa zašto ne i Apoelu. Da drugačije razmišljam ne bih se bavio ovom profesijom", istakao je Jokanović.

Istorija ne zanima Jokanovića. To što Partizan nikada u evropskim mečevima nije stizao rezultat od 0:2, trenera crno-bijelih uopšte ne zanima. Uostalom, ima kontraargument.

"Ne razmišljamo o obaranju tradicija, ovoga ili onoga...Partizan nije uspijevao da stigne 0:2, ali je uspijevao da nadoknadi 2:6, tako da smo sada u super poziciji", kaže Jokanović u polušali.

Strateg Partizana ponovio je da ga Apoel nije iznenadio i da nije odigrao drugačije od onog kako je protpostavljao.

"Mi smo sebe doveli u ovu poziciju prije svega našom igrom i nekim greškama koje smo skupo platili. Apoel jeste dobra ekipa, dobro organizovana, ali nas nije izgazila. Apoel je pokazao u prvoj utakmici da je bolja ekipa od Partizana, a na nama je sada da pokažemo da smo bolji od njih. Ovo je za nas izuzetno bitan meč i tako ga prihvatamo. Utakmica u srijedu jeste biti ili ne biti. Za dvije nedelje nadamo se da ćemo imati još jaču utakmicu", rekao je Jokanović.

Rezultat sa kojim kiparska ekipa dolazi u Beograd znači da Partizan mora da igra sa izvjesnom dozom rizika. Jokanović od toga ne biježi.

"U svakoj utakmici moramo da preuzmemo izvjesnu dozu rizika, a sada više nego uobičajeno. Govorim o racionalnom riziku, ne želimo da ulazimo ni u kakvu ludost", kaže Jokanović.


Đorđević: Junaci, pokažite se

Fudbaleri Partizana samokritično gledaju na izdanje od prošle srijede na Kipru. Loš dan, jedinstven je utisak. Ali i ista je želja da se u srijedu pokaže ono drugo lice, mnogo bolje.

"Nadam se da onakvu partiju kakvu smo odigrali na Kipru ne možemo da ponovimo. Bez potcjenjivanja rivala, ali u prvoj utakmici smo sami sebe pobijedili. Odavno se nije dogodilo da cijela ekipa odigra tako letargično, bez agresije, pasivno. Nadam se da na tom polju nećemo zatajiti i vjerujem da uz naše navijače možemo da odigramo dobro i nadam se prolasku", kaže kapiten Nenad Đorđević i dodaje: "Ako prođemo Apoel ulazimo u LŠ".

Partizan je u situaciji da juri rezultat. Težak ispit za cio tim, pogotovo za mlade, neiskusne igrače. Đorđević kaže da baš sada želi da vidi od čega je napravljen crno-bijeli tim.

"Do sada smo bili u prednosti, da vidimo kakvi smo sada. Na muci se poznaju junaci. Nadam se da ćemo u srijedu biti junaci", poručuje Đorđević i ističe da ne treba bezglavo juriti rezultat, da ne treba srljati.

"Moramo da budemo strpljivi, kako mi na terenu, tako i naši navijači. Najbitnije je da sačuvamo naš gol. I da damo prvi gol u 60. ili 70. minutu imaćemo dovoljno vremena za još dva", rekao je kapiten crno-bijelih.

A za golove je između ostalih zadužen Lamin Dijara. Upitan kako misli da Partizan treba da odigra meč, odgovara:

"Ma, brate, ne mislim ništa. Imamo dva gola manje i odmah od početka utakmice treba da napadnemo, pokažemo želju. Igramo na našem stadionu i ako Bog da biće golova. Na Kipru nije bio naš dan, ali imamo revanš i ispravićemo sve greške i da molimo Boga da bude naš dan. Možemo da im damo četiri gola!", poručuje Dijara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC