• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona: Španiji smetaju naše pobede!

Autor mondo.rs

Predsednik Katalonaca Đozep Bartomeu izneo oštre optužbe na račun državnih organa. Doveo je politiku u vezu sa optužbama da je utajen porez pri transferu Nejmara.

Đozep Marija Bartomeu, predsednik Barselone, govorio je u sredu za jednu špansku televiziju o optužbama da je kršen zakon pri transferu Nejmara iz Santosa.

Velika afera, započeta još prošle godine, s vremena na vreme se vrati na naslovne strane tamošnjih novina i svaki put žestoko udari po zidovima Nou Kampa. Ovog meseca je opet "oživeo" državni španski tužilac, predstavljajući javnosti još dokaza da je Brazilac kupljen nelegalno i da su to dokazali i papiri.

Bartomeuovo današnje izlaganje izazvalo je veliku pažnju javnosti. Govorio je glasno, kao čovek svestan težine optužbi da je utajio 2,8 miliona evra za porez!

"Veliko je pitanje šta se događa. Nejmar je imao dve ponude, jednu iz Madrida i drugu iz Barselone. Nejmar je pre godinu dana igrao dobro i u javnost je izašla vest o tužbi. Sada opet igra dobro i opet imamo sudski proces", rekao je sugestivno Bartomeu.

On je seo u fotelju Barselone zamenivši Sandra Rosela, koji je otišao iz kluba baš zbog slučaja "Nejmar".

Smatra da su napadi na Barsu "političke prirode".

"Prošle godine smo omogućili da na Nou Kampu bude održan 'Koncert za slobodu' (Katalonije), igrali smo u opremi boje katalonske zastave... Možda to nije primljeno baš dobro. Radićemo i dalje da bismo pronikli u suštinu ovog problema. Dužnost mi je da vidim šta se krije iza svega ovoga", rekao je Bartomeu, pa poručio:

"U ovom slučaju, neko je prekoračio crvenu liniju. A, to je linija posle koje jednostavno moraš da kažeš: 'Sad je dosta'. Barselona nije ništa skrivila. Samo je kupila Nejmara. I dalje ćemo govoriti da je koštao 57 miliona evra".

Da li se iza napada krije neko iz Madrida?

"Neću da idem tako dalje. Nejmarov otac je rekao da Madrid stoji iza svega i da tamo nije dobro prihvaćeno to što je Nejmar prešao u Barselonu. Svaki put kada bi igrao dobro - stizale bi optužbe na naš račun. Šta se događa? Možda smo kupovinom Nejmara izazvali reakcije nekih koji nisu hteli da on dođe kod nas. Moramo svemu tome stati na put. Mnogo je stvari koje su u vezi jedna sa drugom i to mora da se zaustavi. Nismo uradili ništa loše, ponavljam".

Međutim, papiri potvrđuju da je zaista kršen zakon.

"Barselona je poštovala propise! Potpisali smo Nejmarom uz savetovanje vodećih advokatskih kancelarija. Sve je urađeno u skladu sa pravilima. Ne bi trebalo da budemo tuženi. Izuzetno smo ljuti".

Dakle, koliko je koštao Nejmar?

"Cifru sam već rekao, bez obzira na ugovore i klauzule koje je njegov otac uneo. I dalje tvrdimo da Nejmar košta 57 miliona evra. Dokument koji je tužilac nedavno izneo u javnost uključuje i druge iznose, ali je i dalje važno da postoje drugi timovi, koji nisu zadovoljni time što je Nejmar završio kod nas"

"Možda je samo slučajnost da tužioci počnu da rade u roku od 24 časa od momenta naše pobede na terenu. To nije normalno. Mnogo je prošlo vremena od kada je nešto slično viđeno. Nije normalno da sam pod istragom, da je moja kompanija pod istragom, da su moji direktori pod istragom... Sve to uključuje i istragu igrača. Postoje državne institucije kojima se ne sviđa ono što se događa u Barseloni".

U svemu vidi i problem sa učešćem Barselone u propagiranju nezavisnosti Katalonije.

"Slažem se da bi i to moglo da ima uticaj. Određeni državni organi ne vole što je Nejmar Barselonin i što je klub pro-katalonski. Ne shvatamo zašto klub kao što je Barselona mora biti ovako optužen. Zato smo ljuti".

Barsa je trenutno na drugom mestu tabele Primere, sa bodom zaostatka za Realom, koji bi u sredu mogao da joj "pobegne" na četiri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC