• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa pojurila u četvrtfinale, Hart je zadržao!

Autor mondo.rs

Barselona pobedila Mančester siti u gostima 2:1 i stekla lepu priliku da se plasira među najboljih osam. To bi praktično već uradila da golman domaćih nije "skinuo" penal Mesiju! Edin Džeko igrao do 68. minuta.

U prvom delu borbe u osmini finala, Barselona je bacila Mančester siti na pleća, ali su "građani" ipak izbegli nokaut. I to uz pomoć svog golmana.

Luis Suarez kažnjavao je katastrofalno prvo poluvreme domaćina i do pauze doneo Kataloncima dva gola prednosti, 2:0. Siti se trgao, smanjio zaostatak golom Kuna Aguera, ali se nedugo potom i pomirio sa porazom, zbog isključenja Gaela Klišija.

U nadoknadi vremena, Pablo Zabaleta faulirao je Lionela Mesija u kaznenom prostoru, sudija Feliks Brih logično je pokazao rukom na belu tačku. Argentinac je mirno uzeo loptu, sa namerom da revanš 18. marta učini revijalnom utakmicom.

Međutim, njegov šut u desnu stranu Hart je "pročitao" i odbranio, a Mesi je odbijenu loptu poslao glavom kraj leve stative. Već u sledećem momentu, arbitar je odsvirao kraj.

Barsa nije završila posao, nada Sitija nije potpuno nestala, iako je više nego jasno da će "građani" imati neverovatno težak zadatak u revanšu.

Mesiju u poslednje vreme ne ide šutiranje penala. U dresu Barselone promašio je četiri od poslednjih sedam udaraca sa kreča.

Šampion Premijer lige nikada nije igrao u četvrtfinalu, a prošle sezone stao je baš u dvomeču protiv Barselone. Da li će ove godine moći da iznenadi sada velikog favorita za plasman?

Odgovor je "Da", ako tim Manuela Pelegrinija (večeras bez Aleksandra Kolarova) bude igrao u Španiji kao u Mančesteru na početku drugog poluvremena. Ako bude bar podsetio na tim koji je večeras u prvih 45 minuta nemoćan gledao potpunu dominaciju Barse, neće imati šta da traži protiv "Blaugrane".

Najviše zahvaljujući sreći, Luis Suarez poslao je samo dve lopte iza leđa Džoa Harta. Utisak potpuno utišanog stadiona bio je da Katalonci mogu da utrče u kazneni prostor domaćina kada god hoće i donekle je nejasno kako je na semaforu na pauzi pisalo samo "0:2".

Sliku izgleda prvog poluvremena odlično skicira podatak da je Samir Nasri tek u 45. minutu prvi put uputio loptu u okvir gola Barselone!

Po izlasku iz svlačionice, "građani" su se trgli, rešeni da donekle sačuvaju nadu u prolaz. Aguero je bio na svakom delu terena i predvodio ekipu do potpuno zasluženih 1:2. Tada se učinilo da bi uskoro moglo da bude i 2:2. Međutim, pet minuta kasnije domaćin je poliven još jednim hladnim tušem.

Gael Kliši udario je u 73. minutu Danija Alveša visoko podignutom nogom i zaradio drugi žuti karton. Nesmotrenim potezom ostavio je ekipu na cedilu i lišio je realne šanse da izjednači. Pelegrini je ubrzo morao da izvede iz igre Davida Silvu - asistenta za gol - a, da na teren pošalje defanzivca Bakarija Sanju...

Pitanje pobednika bilo je odlučeno, a Hart je opisanom odbranom "zamrzao" na semaforu skor 1:2. Koliki će biti značaj te njegove reakcije za ishod dvomeča, saznaćemo za malo manje od mesec dana.

U toj utakmici, igraće jedan od dvojice najboljih i najvažnijih igrača Sitija - Jaja Ture.

SITI: Hart - Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kliši - Nasri (od 62' Fernandinjo), Fernando, Milner, David Silva (od 78' Sanja)- Džeko (od 68' Boni), Aguero

BARSELONA: Ter Štegen - Dani Alveš (od 75' Adrijano), Pike, Maskerano, Đordi Alba - Rakitić (od 71' Matje), Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar (od 80' Pedro).

UTAKMICA JE ZAVRŠENA. POBEDA BARSE 2:1.

93' Penal za Barsu, ali nema gola! Zabaleta je kasnio, faulirao Mesija i skrivio penal, a Džo Hart nedugo potom odbranio udarac Argeninca!

Mesi je pritrčao lopti i "iz odbitka" šutirao glavom i poslao loptu pored gola!

83' Dani Alveš teško je podneo zamenu. Šutnuo je čaše vode i polio pripadnike policije koji obezbeđuju utakmicu i stoje kraj tunela.

82' Manuel Pelegrini izvršio je sve tri izmene. Posle Fernandinja i Bonija, poslao je, dakle, na teren i francuskog beka. Frenk Lampard neće nastupiti, a kraj njega su tokom utakmice sedali Nasri, Silva i Džeko.

- U međuvremenu, pogledajte gol Kuna Aguera dok David Silva izlazi iz igre, a umesto njega ulazi Bakari Sanja. Neposredno pre toga, Džo Hart je prstima "čupao" loptu i prebacio je preko prečke, u korner, posle šuta Lea Mesija.

73' Veliki udarac za Siti. Gael Kliši je isključen! Francuz je bio JEDINI igrač domaćih sa žutim kartonom, ali je i pored toga visoko podigao nogu pred Danijem Alvešom i udario ga tako jako da je Brazilac morao da izađe iz igre. Umesto njega, na terenu je Adrijano.

- Zanimljiv podatak: Barselona je primila 200. gol u svojoj 200. utakmici Lige šampiona. Zato Luis Enrike pojačava odbranu izvođenjem Ivana Rakitića iz igre i ubacivanjem Žeremija Matjea.

68' 1:2! SITI SE VRAĆA U IGRU!

Kliši je dobio duel sa Mesijem, lopta je došla do Silve, a on u blizini bele tačke ostavio loptu Agueru, koji je natrčao na nju i prosledio je iza Ter Štegena. "Građani" vade fleke iz katastrofalnog prvog poluvremena, ali postavlja se pitanje - da li je kasno?

57' Pokušava i Demikelis, glavom, iz peterca, ali nedovoljno jako, pa Ter Štegen nema problema da uhvati loptu. Može li Siti da golom "zakuva"? Za sada je počeo da stvara šanse... Kliši dobija žuti karton i neće igrati na Nou Kampu.

53' Siti napada i na početku drugog poluvremena. Aguero ne koristi treću priliku "građana" u drugom poluvremenu. Van kaznenog prostora, sa leve strane, gađa suprotni ugao gola, ali za malo promašuje.

45' Konačno se Siti probudio. Koliko-toliko. Aguero je bio inicijator prilike "građana", ali je Nasrijev šut u okvir gola bio bezopasan. Lopta je otišla u korner, posle kojeg nije bilo još jedne prilike.

32' Umalo i 3:0, ali Zabaleta zaustavlja loptu u blizini gol linije. Nejmar je prethodno već savladao Džoa Harda.

30' 2:0 ZA BARSELONU! Mesi - Alba - Suarez i prednost Katalonaca je duplirana! Razbijaju domaćina!

Argentinac je protrčao sa loptom ivice kaznenog prostora, dodao loptu na levu stranu, gde je dočekao Alba i oštro poslao u sredinu šesnaesterca. Tamo je dočekao Urugvajac i doneo ogromnu prednost gostima.

16' 1:0 ZA BARSELONU! Luis Suarez kaznio je veliku grešku odbrane domaćih i lošu intervenciju Vensana Kompanija. Kapiten Sitija "servirao" je glavom priliku Urugvajcu, a on je iskoristio iz peterca.

Zanimljivo je da je to bio prvi Suarezov gol na stadionu Sitija, iako je pre Barse igrao za Liverpul.

13' Sada preti Barselona. Fernando je greškom stvorio Luisu Suarezu priliku, Urugvajac je šutirao ispred Vensana Kompanija, ali i promašio gol. Pogodio je "malu" mrežu, sa spoljne strane.

9' Prvu priliku imali su domaći. Tačnije, mogla je da bude prilika. Džejms Milner šutirao je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara od gola, ali je njegov šut bio izblokiran.

Utakmica je počela.

Copy: 2014, paste: 2015. Zaista?

Kao i prošle sezone, fudbaleri Mančester sitija i Barselone sastaju se na startu nokaut faze Lige šampiona i samo će jedan nastaviti takmičenje. Ko će to biti?

Odgovor bismo bar delimično mogli da saznamo u utorak uveče, kada će na stadionu Etihad biti odigrano "prvo poluvreme" dvomeča koji će dati jednog četvrtfinalistu. Poznati su i sastavi:

SITI: Hart - Zabaleta, Kompani, Demikelis, Kliši - Fernando, Milner, Nasri, Silva - Aguero, Džeko

BARSA: Ter Stegen - Alves, Pike, Maskerano, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar

"Prošle godine je bilo drugačije. Tada smo odigrali 19 utakmica za dva meseca pre tih mečeva i ne mislim da je to bio naš najbolji period. Ove godine, nadam se da ćemo moći to da uradimo i prođemo. U dobroj smo formi, ali smo svesni činjenice da igramo protiv jako dobre ekipe", rekao je Manuel Pelegrini, menadžer Sitija, šampiona Engleske.

Do minulog vikenda, Barselona je nanizala 11 pobeda u nizu. Potom je, u subotu, izgubila od Malage.

"Možda je bilo bolje da igramo protiv njih u decembru, ali ovako ćemo imati priliku da vidimo pravu Barselonu na svom terenu. Možda su protiv Malage mislili na večerašnju utakmicu", dodao je trofejni trener, čiji je tim tokom vikenda razbio Njukasl, 5:0.

"Nismo razmišljali o Ligi šampiona, bili smo dobro spremni", kontrirao je trener Katalonaca, Luis Enrike.

"Jednostavno, nismo mogli da prođemo kroz njihovu odbranu. Takve stvari se događaju u fudbalu. Sada smo u drugom takmičenju i posle poraza uvek dobijete jaku želju da se takmičite, posebno protiv favorita za trofej, što je Siti definitivno, uz još nekoliko timova", dodao je Španac.

Siti se bori za prvi plasman u četvrtfinale u klupskoj istoriji. Pelegrini ga je igrao već tru puta, sa dva različita tima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC