• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Želimo trofej Kupa BiH, rival je nebitan!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević Autori Nebojša Šatara

Sportski direktor i trener Borca, Slobodan Starčević i Vinko Marinović svjesni su da ih žrijeb četvrtfinala Kupa BiH nije mazio dodijelivši im Sarajevo, ali su podvukli da crveno-plavi pred sobom imaju cilj - osvajanje pehara!

 BORAC: Želimo trofej Kupa BiH, rival je nebitan! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Žrijeb četvrtfinala Kupa BiH u hotelu "Park" u Vogošći nije bio naklonjen fudbalerima banjalučkog Borca, koji će put među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg takmičenja tražiti preko bordo kluba, u ovom trenutku, organizaciono i igrački, vjerovatno najkompletnijeg tima u Premijer ligi BiH.

Ali, to prema riječima sportskog direktora Borca Slobodana Starčevića nikako ne bi smjelo da poremeti ciljeve "Velikana iz Platonove".

"Borac ima ambiciju da osvoji Kup BiH, a da bi podigli pehar moramo da pobijedimo Sarajevo", rekao je sportski direktor Banjalučana za naš portal.

Starčević je naravno svjestan da su Sarajlije u odličnoj formi i da imaju veće šanse u dvomeču, ali je podvukao da "papirnati" favoriti ne pobjeđuju uvijek.

"Naravno, dobili smo najtežeg rivala, ali mi ćemo dati svoj maksimum jer ponoviću, želimo da osvojimo najmasovnije takmičenje koje je specifično i ne pobjeđuje uvijek favorit na papiru", rekao je Starčević.

Kao ilustraciju, Starčević se prisjetio mečeva u Kupu BiH od prije nekoliko sezona, tačnije u novembru 2011. godine kad je u sudaru sa timom sa Koševa, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošao Borac.

"Uostalom, imali smo sličnu situaciju kad je trener bio Velimir Baja Stojnić, igrali smo protiv Sarajeva i uspjeli da prođemo. Zašto ne bi mogli i ovaj put", optimistički je dodao sportski direktor Borca.

Od ostalih parova, funkcioner s banjalučkog Gradskog stadiona vjeruje da će najneizvjesnije biti u "bici za Mostar", koja je po njemu više od derbija.

"Da su mogli da biraju, ni Zrinjski ni Velež u ovoj fazi ne bi izabrali da igraju protiv gradskog rivala. To je više od derbija. U preostalim susretima, mislim da će Široki Brijeg bez većih problema preskočiti Mladost i da će Olimpik uspjeti da eliminiše Zvijezdu".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

ČETVRTFINALE KUPA BIH:

Sarajevo - Borac
Mladost - Široki Brijeg
Zrinjski - Velež
Zvijezda Gradačac - Olimpik

I trener Banjalučana Vinko Marinović dijeli mišljenje sportskog direktora naglasivši da je sve moguće iako je ekipa koju s klupe vodi Meho Kodro favorit.

"Dobili smo sigurno najtežeg protivnika. Možda bi bilo dobro da prvi duel igramo na našem stadionu, jer sada imamo dvije utakmice zaredom u Sarajevu. Ali to može biti i dobra stvar za nas, jer ćemo odigrati tri jaka susreta. Daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat. Sarajevo je svakako favorit, ne samo u Kupu BiH, nego i u prvenstvu, ali kup je specifično takmičenje u kojem je sve moguće", rekao je Marinović u izjavi za MONDO.

Prema njegovim riječima, u predstojećim susretima sa Sarajevom će imati i kadrovskih problema.

"Biće određenih rotacija u ekipi, jer pojedini igrači ne mogu igrati u prvenstvu, dok su neki nedostupni za kup utakmice. Uglješa Radinović i Miloš Žeravica moraju odraditi suspenzije u Premijer ligi BiH, tako da će oni biti spremni za Kup. S druge strane Ajdin Reždić i Stefan Dujaković već su ove sezone igrali u najmasovnijem takmičenju (za Rudar Prijedor i Slobodu iz Mrkonjić Grada, prim. aut), tako da oni nemaju pravo nastupa".

Gotovo identičan stav kao i Starčević, Marinović ima i kad je riječ o ostalim parovima i šansama klubova koji pretenduju u polufinale.

"S obzirom da se igraju dvije utakmice, Široki Brijeg i Olimpik su u prednosti u odnosu na Mladost i Zvijezdu Gradačac, dok je teško reći ko je favorit u duelu Zrinjskog i Veleža. Svakako da je Zrinjski kvalitetnija ekipa, ali u gradskom derbiju to ne mora ništa značiti, jer je 'rođenima' Kup jedina šansa za izlazak u Evropu", naglasio je šef struke crveno-plavih.

Prvi meč između Sarajeva i Borca će biti odigran na "Koševu" 11. marta, a revanš sedam dana kasnije na Gradskom stadionu u Banjaluci i to sve poslije prvenstvenog duela, koji se igra predstojećeg vikenda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC