• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avdukić: Bez "parkiranja autobusa" na Koševu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Golman banjalučkog Borca Asmir Avdukić u izjavi za MONDO istakao da će crveno-plavi učiniti sve da osiguraju plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine iako je svjestan snage Sarajeva.

 Avdukić: Bez "parkiranja autobusa" na Koševu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U srijedu na Koševu s početkom u 18 časova igra se prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH između Sarajeva i banjalučkog Borca.

Banjalučani su priznali da je bordo klub favorit za prolaz, ali su na Gradskom stadionu uvjereni da je "iznenađenje itekako moguće". Uostalom to je potvrdio i sportski direktor koševskog tima Abdulah Ibraković.

Cilj Banjalučana je plasman u polufinale i na koncu osvajanje trofeja, istakli su po žrijebanju Slobodan Starčević i Vinko Marinović, sportski direktor i trener Borca, a s njima se složio i učesnik Mundijala u Brazilu, golman crveno-plavih Asmir Avdukić, koji je u pobjedi protiv Krupe (2:0) odmarao za utakmicu na Koševu.

"Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica protiv Sarajeva na kojoj ćemo učiniti sve da ostvarimo što povoljniji rezultat pred revanš na Gradskom stadionu", izjavio je Avduka za naš portal.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Na pitanje o "očekivanoj" defanzivnoj taktici "Velikana iz Platonove" protiv ekipe koju s klupe predvodi Meho Kodro, Avdukić je dodao da će Marinović odrediti način na koji će igrati na Koševu.

Ali, uvjeren je u jedno - za prolaz u polufinale najmasovnijeg takmičenja Borcu je neophodan barem jedan gol u prvom dvoboju.

"Ne smijemo isključivo da razmišljamo o našoj mreži već moramo postići pogodak na Koševu kako bismo prošli u dalje takmičenje. Sigurno nećemo parkirati autobus ispred našeg gola", uz osmijeh je podvukao čuvar mreže Borca.

Utakmicu između Sarajeva i Borca sudiće Tomislav Ćuić iz Tomislavgrada s pomoćnicima Davorom Beljom iz Mostara i Hrvojem Turudićem iz Čitluka. Revanš je na programu 18. marta u Banjaluci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC