• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženan Radončić: Partizan ne zaboravljam

Autor mondo.me

Crnogorski fudbaler, koji već deceniju igra za južnokorejske i japanske klubove, govorio je za mondo.me o iskustvima sa Dalekog istoka, o Partizanu, crnogorskoj reprezentaciji...

Za rubriku: "Gde su, šta rade?".

Dženan Radončić, crnogorski fudbaler, nosio je dres Partizana kratko, ali je bio deo generacije koja je ostvarila istorijski uspeh - plasman u Ligu šampiona 2003. godine kada je trener bio legendarni Nemac Lotar Mateus.

"Imao sam sreću da budem deo te ekipe koja je napravila istorijski uspeh. I biću ponosan zbog toga jer sam tamo došao isključivo svojim trudom i radom. Ranije se nije moglo tako lako preći u neku jaču ligu ako nisi bio član Partizana, Zvezde... A sada je situacija drugačija. Igrači iz naše lige idu mnogo lakše do evropskih i azijskih klubova", rekao je 31-godišnji korpulentni napadač, rodom iz Gusinja, za naše crnogorsko izdanje portala mondo.me

Iako je već deset godina u azijskom fudbalu, gde je u dresovima korejskih Seongnama, Suvona, Inčona i japanskoj Omiji, davao golove, asistirao, a ima i trofej azijske Lige šampiona, Radončić nikada nije dobio poziv za reprezentaciju Crne Gore.

Zašto?

"Nije na meni da sudim o tome. Iza mene stoje rezultati i ponosan sam na njih. Šta da kažem, osim ovog podatka - posle osvajanja azijske Lige šampiona, naš tadašnji selektor je izjavio da nikad nije čuo za mene! Ali, ne žalim se i ne krivim nikog osim sebe. Možda je trebalo da se malo više eksponiram, pa bi možda i neko 'čuo' za mene. Uvek sam govorio da bi za mene najveća čast bila da zaigram za reprezentaciju Crne Gore. I tako će uvek biti", kaže Radončić.

Kolege su ga zatekle u jednoj podgoričkoj teretani, gde održava kondiciju i oporavlja se od povrede. Kaže da još nije odabrao novi klub u kojem će nastaviti karijeru, ali da veruje da će ostati na Dalekom istoku.

Uz dodatak: "
Mada, nikad se ne zna. Možda zaigram i u Evropi, pod stare dane".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC