• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Ljepotica na Bilinom polju okončana remijem

Autor mondo.ba

U prvim utakmicama 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Čelik i Sloboda odigrali su neriješeno 2:2, pobjednika nije bilo ni u duelu Mladosti i Veleža (0:0), dok je Olimpik u finišu slomio otpor Viteza i slavio 2:0.

Nakon poraza od Viteza na startu proljećnog dijela, Zeničani su u subotnjem meču 17. kola imali imperativ pobjede nad tuzlanskom Slobodom, koja je tradicionalno neugodan rival Čeliku još iz perioda bivše Jugoslavije.

Ipak, nije sve išlo "glatko" kako su domaći očekivali.

Ove subote, domaći fudbaleri su ponovo bili bez podrške navijača, tzv. "Robijaša", koji bojkotuju utakmice crveno-crnih dok se ne dogode promjene u rukovodstvu zeničkog kluba.

I odmah na početku loše je krenulo po domaćina. Poslije skraćenog kornera koji je izveo Zajko Zeba, sjajno se snašao Jasmin Moranjkić i u maniru rasnog golgetera petom sproveo loptu u mrežu za vođstvo Slobode u petom minutu - 0:1.

Izabranici Husrefa Musemića su do odlaska na odmor bili mnogo bolji rival, stvorili su još nekoliko pristojnih šansi, a posebno atraktivan bio je potez Muhameda Mujića, koji je "makazicama" šutirao tik pored desne stative.

Ipak, najbolju priliku da povećaju prednost Tuzlaci su propustili u 25. minutu kada je Sulejman Krpić poslije kontranapada odlično šutirao ka golu Adija Adilovića, ali je domaćina spasio okvir gola.

I onda u jeku napada Slobode, stiglo je izjednačenje Čelika u 30. minutu.

TRADICIJA

Zeničani su prije današnjeg meča na "Bilinom polju" u Premijer ligi BiH dosad odigrali 10 mečeva na svom stadionu i zabilježili skor od osam trijumfa i dva remija. S druge strane, Tuzlaci su na svom "Tušnju" još nemilosrdniji u sudaru sa Čelikom - 11 mečeva i 11 pobjeda.

Brz kontranapad domaćih iznio je Vernes Selimović, koji je između dvojice tuzlanskih defanzivaca nekako iščeprkao loptu, a u namjeri da otkloni opasnost Moranjkić je prevario svog golmana i poslao je u mrežu - 1:1.

Nakon egala, oba tima su ušla u nervozni period igre, pa je arbitar Irfan Peljto zbog koškanja i oštrih startova na obje strane pokazao čak šest žutih kartona.

Dosta uzbuđenja viđeno je i u nastavku meča.

U 74. minutu komična situacija. Zeničani su primili jeftin pogodak, kakav se rijetko viđa. Golman domaćih Adi Adilović je nespretno reagovao, izašao van šesnaesterca i promašio loptu, a Sulejman Krpić prihvatio je poklon i ugurao loptu u praznu mrežu.

Ipak, vođstvo gostiju trajalo je samo pet minuta. Mahir Karić u 79. minutu donio je drugo izjednačenje Čeliku, nakon odličnog prodora Vernesa Selimovića.

Čelik: Adilović, Gojković, Karić, Bajraktarević, Selimović, Kojić, Simić, Bureković, Dedić, Hećo, Jusić.

Sloboda: Pirić, Moranjkić, Efendić, Krpić, Mujić, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Bekić, Zeba, Kiso.

Na utakmici između Olimpika i Viteza nije bilo golova poslije prvih 45 minuta iako su "vukovi" imali nešto više od igre na "Otoci". Ipak prvu šansu u devetom minutu stvorili su gosti, ali je neprecizan bio Ivan Livaja, da bi dobru priliku i kod domaćina propustio Hugo Aleksandrinjo Sousa sredinom prvog dijela.

Dugo su se "vukovi" mučili sa "vitezovima", ali su u 74. minutu konačno uspjeli da slome otpor žilavih gostiju. Strijelac prvog pogotka za Olimpik bio je drugi Brazilac u redovima domaćih, Pereira, a samo tri minuta kasnije iskusni defanzivac Jadranko Bogičević povisio je na 2:0, što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Olimpik: Hamzić, Imamović, Osmanagić, Muharemović, Smajić, Sousa, Bogičević, Alveš, Gligorov, Figueiredo, Šivšić.

Vitez: Tomić, Alić, Alić, Jurić, Livaja, Petrović, Miloš, Barišić, Kapetan, Hrkać, Smriko, Pezo.

Zbog renoviranja stadiona u Bijeljini, Mladost je i u ovom kolu domaćin u Ugljeviku, gdje u sudaru sa mostarskim Veležom, takođe nije bilo pogodaka.

Domaći tim je imao terensku inicijativu, ali nije uspio da je kruniše golom, pa će tim iz Velike Obarske imati velikih problema do kraja sezone kako bi obezbijedio opstanak u bh. eliti..

Mladost: Budaković, Hodžić, Cicmil, Marković, Perić, Hadžibulić, Čurić, Mišan, Ćovin, Jevtić.

Velež: Bobić, Zvonić, Kodro, Hajdarović, Reljić, Hebibović, Mahinić, Janković, Pejić, Nikolić, Maletić.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PREMIJER LIGA BIH, 17. KOLO:

Olimpik - Vitez 2:0 (0:0)
/Pereira 74, Bogičević 77/

Čelik - Sloboda 2:2 (1:1)
/Moranjkić 5, Karić 79 - Moranjkić 30, autogol, Krpić 74/

Mladost - Velež 0:0

Sarajevo - Borac (17 h)

Nedjelja, 15. mart
Zrinjski - Drina (15)
Slavija - Radnik (15)
Travnik - Zvijezda Gradačac (15)
Široki Brijeg - Željezničar (18)

TABELA: Široki Brijeg 37, Sarajevo 35, Zrinjski 34, Željezničar 33, Olimpik (+1) 31, Borac 30, (+1) Velež 24, Slavija 19, Drina 17, Vitez (+1) 17, Sloboda (+1) 16, Čelik (+1) 15, Travnik 15, Zvijezda Gradačac 13, Radnik 10, Mladost (+1) 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC