• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo ne zna protiv Borca!

Autor mondo.ba

Ni u drugom meču na "Koševu" u svega četiri dana, tim Mehe Kodre nije uspio da savlada banjalučki Borac. Za razliku od prvog četvrtfinalnog meča Kupa BiH (1:2), u današnjem prvenstvenom nije bilo golova. Sarajevo - Borac 0:0!

 Sarajevo ne zna protiv Borca! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon pobjede Banjalučana u prvom četvrtfinalnom meču Kupa BiH 2:1 u srijedu, prvenstveni duel, ujedno i derbi 17. kola Premijer lige BiH okončan je najnepopularnijim rezultatom.

SARAJEVO - BORAC 0:0

SARAJEVO: Delač, Stojčev (od 64' Alispahić), Bekić (od 56' Duljević), Okić, Tatomirović, Mihojević, Benko, Berberović, Kalasi. Puzigaća, Bilbija (od 78' Cimirot). Trener: Meho Kodro.

BORAC: Avdukić, Pilipović (od 56' Savanović), Redžić, Predragović (od 74' Grujić), Jović, Stokić (od 83' Koljić), Žeravica, Subić, Kostić, Bečelić, Runić. Trener: Vinko Marinović.

Bordo tim tako ni u drugom pokušaju u četiri dana nije uspio da slavi protiv Borca.

Posljednji, treći duel ova dva tima, revanš četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u srijedu, 18. marta, biće posljednja šansa za Sarajevo da ponovo ono što je tim sa "Koševa" uradio u jesenjem dijelu sezone, kada je na Gradskom stadionu u Banjaluci slavio 3:1. Bila je to, za sada, jedina pobjeda Sarajeva protiv Borca u sezoni 2014/15.

Današnji prvenstveni meč donio je sličnu utakmicu kao u Kupu BiH, s tim da sada oko 5.000 gledalaca na največem bh. stadionu nije vidjelo pogotke.

Domaći tim imao je terensku inicijativu, ali bez nekih velikih prilika da se savlada sigurni Asmir Avdukić na golu Banjalučana.

Fudbaleri Borca igrali su poprilično zatvoreno, na kontranapade i takva igra donijela im je bod na "vrućem" terenu koševskog stadiona.

Ekipa Mehe Kodre meč je završila sa 10 igrača, jer je pet minuta prije kraja susreta Bojan Puzigaća preoštro startovao na Srđana Bečelića, pa mu je danas veoma dobri sudija Husein Terzić iz Travnika pokazao direktan crveni karton. Zbog ovog isljučenja, nekadašnji igrač Borca propustiće revanš meč u Kupu BiH za četiri dana na Gradskom stadionu.

Sarajevo je tako propustilo priliku da, bar na 24 časa, preuzme lidersku poziciju, dok Borac nakon pobjede protiv Mladosti (2:0), te ohrabrujuće partije i trijumfa (2:1) u najmasovnijem takmičenju, nastavlja sa odličnim izdanjima ovog proljeća.

PREMIJER LIGA BIH, 17. KOLO:

Olimpik - Vitez 2:0 (0:0)
/Pereira 74, Bogičević 77/

Čelik - Sloboda 2:2 (1:1)
/Moranjkić 5, Karić 79 - Moranjkić 30, autogol, Krpić 74/

Mladost - Velež 0:0

Sarajevo - Borac 0:0

Nedjelja, 15. mart
Zrinjski - Drina (15)
Slavija - Radnik (15)
Travnik - Zvijezda Gradačac (15)
Široki Brijeg - Željezničar (18)

TABELA: Široki Brijeg 37, Sarajevo (+1) 36, Zrinjski 34, Željezničar 33, Olimpik (+1) 31, Borac (+1) 31, (+1) Velež 24, Slavija 19, Drina 17, Vitez (+1) 17, Sloboda (+1) 16, Čelik (+1) 15, Travnik 15, Zvijezda Gradačac 13, Radnik 10, Mladost (+1) 10.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Borac je i u ovom meču imao podršku svojih najvatrenijih pristalica.

TOK UTAKMICE:

- KRAJ -

90 - Šest minuta nadoknade!

85 - Najbolja prilika na utakmici. Borac je mogao do gola nakon slobodnog udarca, lopta je prošla kroz "šumu nogu", ali je završila pored desne stative Delačevog gola.

84 - Bojan Puzigaća je isključen! "Otvorenim" đonom išao je na protivničkog igrača, a sudija Terzić mu je pokazao direktan crveni karton. Sarajevo će do kraja susreta igrati sa desetoricom.

83 - Posljednja izmjena i u redovima Borca. Elvir Koljić zamijenio je Jocu Stokića.

79 - Mehmed Alispahić je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali lak je to posao za Avdukića.

78 - Posljednja izmjena u redovima bordo tima, izašao je Bilbija, a na terenu je sada Gojko Cimirot. Desetak minuta prije kraja, mreže i dalje miruju, iako Sarajevo sve više steže obruč pred golom Avdukića.

74 - Vinko Marinović dodatno zatvara utakmicu. Iskusni Vladan Grujić mijenja Predragovića.

71 - Nebojša Runić zbog prigovora je "požutio", a nakon slobodnog udarca Bojana Puzigaće, Avdukić je odlično reagovao i spasio siguran gol.

64 - Kodro vrši drugu izmjenu. Miloš Stojčev napustio je teren, a u igri je sada ofanzivac Mehmed Alispahić.

62 - Bečelić je treći igrač u bilježnici sudije iz Travnika, nakon prekršaja nad Nemanjom Bilbijom. Fudbaleru Borca ovo je treća javna opomena u sezoni, pa će propustiti naredni meč crveno-plavih u kojem dočekuju Travničane.

60 - Postigao je Leon Benko pogodak za Sarajevo, ali je sudija Terzić ranije prekinuo igru zbog prekršaja nad Srđanom Bečelićem. Ostaje 0:0.

56 - Vinko Marinović i Meho Kodro odlučili su se za prve izmjene. Povrijeđenog Borislava Pilipovića u redovima Borca mijenja Mihajlo Savanović, dok je kod Sarajeva Haris Duljević ušao u igru umjesto Amera Bekića.

50 - Mogao je Borac sada doći do pogotka, ali nakon velike gužve u šesnaestercu Sarajeva, odbrana domaćih uspjela je loptu da izbaci u korner.

49 - Marko Mihojević nepropisno je zaustavio Fedora Predragovića, pa je sudija Husein Terzić morao ponovo da se hvata za džep.

46 - Počinje drugi dio igre, nema izmjena, obje ekipe ulaze u nastavak meča sa istim igračima.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PRVO POLUVRIJEME:

39 - Joco Stokić poslao je upotrebljivu loptu za Aleksandra Subića, ali je Delač na vrijeme istrčao i spriječio kapitena Borca da dođe do lopte.

38 - Nakon zatišja, prijete i gosti. Toni Jović napravio je odličan solo prodor, ali nije imao snage za ozbiljniji šut, pa je Delač bez problema uhvatio loptu.

26 - Nova šansa za Sarajlije i prvi udarac u okvir gola. Leon Benko pokušao je glavom da ugrozi Avdukića, ali je iskusni čuvar mreže Banjalučana bio na mjestu.

25 - Konačno prilika! Bojan Puzigaća je ubacio loptu u srce šesnaesterca gostiju, odbrana Borca nakratko je otklonila opastnost, lopta je stigla do Amera Bekića koji sa sedam, osam metara šutira preko gola.

15 - Sarajevo ima blagu terensku inicijativu, baš kao i prije neki dan u kup utakmici, ali za sada nema prilika pred golom Asmira Avdukića, ali ni Mateja Delača.

10 - Prva javna opomena na susretu. Joco Stokić neoprezno je startovao na sirijskog internacionalnca u redovima Sarajeva Ahmeda Kalasija i zaradio žuti karton.

5 - Nema uzbuđenja u prvih pet minuta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Heroji

Bravooooooooooo momci. Ne pomažu milionu, ne pomažu avioni, razturiše im sezonu srpski šampioni.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC