• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Ilić: Federalni mediji miniraju Borac!

Autor mondo.ba

Oštro osuđujući optužbe o namještanju utakmice protiv Mladosti iz Velike Obarske, prvi čovjek banjalučkog Borca Draško Ilić rekao je da nekome iz Federacije BiH smetaju uspjesi Banjalučana. "Pobijedili smo milionski projekat!"

 Predsjednik Ilić: Federalni mediji miniraju Borac! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ekipa iz grada na Vrbasu niže uspjehe ovog proljeća.

U prva tri meča drugog dijela sezone, fudbaleri Borca iz Banjaluke nisu okusili gorčinu poraza. Poslije pobjede u prvenstvu protiv "fenjeraša" Mladosti iz Velike Obarske (2:0), ekipa Vinka Marinovića srušila je Sarajevo na "Koševu" u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (2:1), da bi četiri dana kasnije sa istim rivalom odigrala meč bez pogodaka u 17. kolu Premijer lige BiH.

Ti uspjesi očigledno su zasmetali ljubiteljima fudbala u Federaciji BiH, koji na sve načine pokušavaju da ospore Borčeve rezultate.

Tako je pokrenuta priča da je duel Borca i Mladosti namješten. Čak je, navodno, od Agencije za fudbalsku statistiku "Sportradar" stigao faksimil, prema kojem je tim iz Velike Obarske trebalo da trijumfuje na Gradskom stadionu.

Predsjednik "Velikana iz Platonove ulice" Draško Ilić ošto je reagovao na optužbe.

"Čudno je kako se odjednom pojavi ta priča o namještanju poslije naše pobjede na 'Koševu'. Mislim da smo pobjedom nad ekipom Mladosti opovrgli sve sumnje oko namještanja rezultata, jer su njima bodovi bili neophodni, a mi smo ih gurnuli ka nižem rangu. Ekipi iz Velike Obarske želim puno sreće u nastavku sezone. Mi smo pokazali da smo igrali pošteno", izjavio je Ilić za "EuroBlic".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Borac je na otvaranju sezone poražen od Mladosti u gostima, a pojedinci tvrde da je i ovaj meč sumnjiv.

FSBIH: MEČ NIJE POD ISTRAGOM

Direktor Sektora za takmičenje FS BiH Elmir Pilav naglasio je da se ne vodi nikakva istraga povodom meča iz prvog dijela sezone, kada je Borac poražen u Bijeljini od Mladosti. "Utakmica između Borca i Mladosti nije bila sumnjiva i UEFA ne vodi nikakvu istragu povodom toga", poručio je Pilav.

"Što se tiče utakmice iz prošle godine i tu je bilo sve čisto. Ne vidim šta je to sumnjivo, kada svako svakog može da pobijedi. Eto, desilo se da i mi pobijedimo Sarajevo, tim koji je projekat Federacije BiH, koji je u igrače uložio milionske cifre. Pobijedio ih je Borac, koji je na meč otišao sa 14, 15 igrača, od kojih je nekoliko bilo juniora. Ja sam ponosan na sve njih, jer uprkos svim problemima koji prate klub, ekipa bilježi dobre rezultate", naglasio je prvi čovjek Borca.

Ilić je optužio sarajevske medije za dvostruke aršine i pisanje protiv klubova koji ne dolaze iz glavnog grada BiH.

"Svi su vidjeli da je u susretu Kupa BiH na 'Koševu' lopta pogodila u glavu, a ne u ruku našeg igrača Kostića i da je sudija Tomislav Čuić postupio ispravno kada je poništio jedanaesterac koji je prethodno dosudio. Međutim, protiv njega je povedena prava medijska hajka i kažnjen je i neće biti delegiran do daljeg. Ta kazna je nepravedna", smatra Ilić.

Borac će u srijedu na svom stadionu imati priliku da sačuva prednost od 2:1 protiv Sarajeva i plasira se među četiri najuspješnije ekipe u Kupu BiH, dok će narednog vikenda u prvenstvenom meču ugostiti Travnik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC