• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo u "kanalu", Vagnerov het-trik

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva poraženi su u Vrapčićima od Veleža 2:0 u meču koji su obilježili i incidenti na tribinama, Vagner postigao sva tri gola u pobjedi Širokog nad Vitezom 3:1.

Poslije dvomeča i eliminacije od banjalučkog Borca u Kupu BiH i samo jednog boda osvojenog u njihovom prvenstvenom duelu između ta dva meča, Sarajevo je nastavilo da niža loše uspjehe.

U subotu je ekipa Mehe Kodre u meču 18. kola Premijer lige BiH poražena u Mostaru od Veleža rezultatom 2:0 i tako napravila korak nazad u trci za šampionsku titulu.

Na drugoj strani, Velež je i bez otpuštenog trenera Nedima Jusufbegovića, koji je morao da ode zbog eliminacije iz Kupa BiH, stigao do velike pobjede. Odnos snaga dve ekipe, upravo je apostrofirao Jusufbegović rekavši prije meča da njegovih 18 bivših igrača ima platu kao jedan igrač Sarajeva - Leon Benko. Ipak fudbal je igra 11 na 11 u kojoj je Velež danas dominirao.

Na stadionu Vrapčići u prvih 45 minuta nije bilo golova, a samo tri minute poslije odmora, Janković poslije lijepe akcije dovodi domaćina u vođstvo. Pogledajte gol:

...
Izvor: YouTube

Deset minuta kasnije gosti su povisili na 2:0. Blagojević je sa centra uputio odličan pas u proctor, a nekadašnji fudbaler Sarajeva Anes Haurdić pobjegao je gostujućoj odbrani i matirao Delača. Pogledajte gol:

...
Izvor: YouTube

Bordo ekipa do kraja meča nije uspjela da nametne inicijativu i uradi nešto više, uprkos rezultatskom imperativu.

Meč u Vrapčićima obilježili su i sukobi gostujućih navijača, popularnih “Hordi zla” sa policijom.

Kiks Sarajeva iskoristio je Široki Brijeg koji je pobjedom u gostima kod Viteza 3:1 pobjegao Sarajevu na pet bodova prednosti.

Junak dana je Brazilac Vagner koji je postigao sva tri gola za Široki i tako još jednom dokazao svoju klasu u Premijer ligi BiH.

“Fenjeraš”, ekipa Mladosti iz Velike Obarske iznenadila je Drinu u Zvorniku i golovima Markovića i Komarčevića u prvom dijelu slavila 2:0.

Tuzlanska Sloboda golom Zebe sa “bijele tačke” minut prije kraja osvojila je sva tri boda u meču sa Olimpicom. Stefan je doveo goste u vođstvo u sedmom minutu, Mujić je izjednačio u finišu prvog poluvremena, da bi Zeba sa penala donio trijumf svom timu, kada je već bio viđen remi na Tušnju.

PAROVI i REZULTATI 18. KOLA

Drina – Mladost 0:2 (0:2)

/Marković 27, Komarčević 39/


Velež – Sarajevo 2:0 (0:0)

/Janković 48, Haurdić 58/


Vitez - Široki Brijeg 1:3 (0:1)

/Smriko 75 - Vagner 11, 76, 80/


Sloboda – Olimpik 2:1 (1:1)

/Mujić 42, Zeba 89 penal – Stefan 7/

Nedjelja, 15.30 h

Borac - Travnik
Željezničar - Slavija
Zvijezda - Čelik
Radnik - Zrinjski

TABELA: Široki Brijeg 41, Sarajevo 36, Zrinjski (-1) 35, Željezničar (-1) 34, Olimpik 31, Borac (-1) 31, Velež 27, Slavija (-1) 19, Sloboda 19,Travnik (-1) 18, Drina 18, Vitez 17, Čelik (-1) 15, Zvijezda Gradačac (-1) 13, Radnik (-1) 13, Mladost 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC