• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Sarajevo pod imperativom na "Piroti"

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva u ponedjeljak (16.30 h) u posljednjem susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju ekipi Travnika s kojom imaju izjednačen skor u dosadašnje 22 utakmice - po devet pobjeda i dva remija.

 PL BiH: Sarajevo pod imperativom na "Piroti" Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Bordo tim zbog lošijih rezultata u posljednje vrijeme MORA da pobijedi na "Piroti" ukoliko želi da ostane u trci za šampiona države.

Iako protiv "vezira" imaju neriješen skor na ruku ekipi s "Koševa" idu rezultati posljednjih nekoliko duela u Travniku - na pet utakmica, Sarajevo je slavilo četiri puta.

Prethodne sezone, bordo tim je pobijedio sa 2:3 pogocima Miloša Stojčeva, Krste Velkoskog i Nemanje Bilbije, koji sigurno neće igrati nakon što je sa još četvoricom prvotimaca zaradio suspenziju.

TABELA

Široki Brijeg 46, Zrinjski 43, Željezničar 42, Sarajevo (-1) 40, Olimpik 40, Borac 36, Velež 30, Slavija 25, Sloboda 22, Travnik (-1) 21, Čelik 22, Radnik 21, Drina 19, Vitez 17, Mladost 16, Zvijezda Gradačac 14.

Isti rezultat (2:3) viđen je u Travniku i u Kupu BiH, a tada se Stojčevu i Velkoskom na listi strijelaca pridružio Samir Radovac.

Ovaj današnji dvoboj Sarajlije bi MORALE da iskoriste i osvoje sva tri boda ne samo zbog "mira u kući" već i zbog činjenice da su direktni konkurenti za titulu - Široki Brijeg i Željezničar odigrali neriješeno u ovom kolu.

Ukoliko zabilježe trijumf, izabranici Mehe Kodre, kojem se ozbiljno trese trenerska stolica, zaostajaće samo tri boda za liderom prvenstva Širokim Brijegom.

NE PLAŠIMO SE BORDO TIMA

Stoper "vezira" Radoslav Aleksić u izjavi za "Dnevni avaz" naglasio je da će utakmica biti teška, ali da Travnik ima svoju računicu.

"Poštujemo Sarajevo, ali se ne plašimo. Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu pred svojim navijačima".

Utakmicu na "Piroti" sudiće Dragan Skakić s pomoćnicima Amerom Macićem, Zlatanom Bečirevićem i Sanelom Silićem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC