• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Zrinjski traži gol na "Otoci"

Autor mondo.ba

Doskorašnji trener Borca Vinko Marinović predvodiće Zrinjski na gostovanju sarajevskom Olimpiku u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. "Gol u gostima je naš cilj jer će u revanšu pasti odluka o finalisti".

 Marinović: Zrinjski traži gol na "Otoci" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U polufinalu Kupa BiH igraju Borac i Široki Brijeg odnosno Olimpik i Zrinjski, čiji je trener Vinko Marinović pred odlazak na put u Sarajevo naglasio hercegovačkim medijima da mostarski "plemići" žele dobar rezultat na "Otoci".

"U prvoj utakmici tražićemo povoljan rezultat koji će omogućiti da u revanšu 'Pod Bijelim brijegom' izborimo finale. Pokušaćemo dati gol jer je pogodak u gostima naš cilj. Igraju se dvije utakmice i finalista će biti poznat tek poslije revanša", izjavio je šef struke Mostaraca.

"Plemići" će na "Otoci" biti lišeni usluga nekoliko prvotimaca - Milan Muminović neće igrati zbog tri žuta kartona, Ognjen Todorović nema prava nastupa jer je u Kupu BiH igrao za Sarajevo, a povrijeđen je i pod upitnikom nastup Pere Stojkića.

Ipak, šampioni BiH u srijedu će imati priliku da sruše jedan klupski rekord star šest godina - u svim takmičenjima nanizali su čak 17 utakmica bez poraza, počevši od ligaškog duela sa Veležom (2:0) do posljednjeg trijumfa protiv Slobode (1:0).

Zrinjski je danas dobio i "rekordnu" kaznu od 3.500 KM zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Željezničara.

Prvi polufinalni meč Kupa BiH između Olimpika i Zrinjskog igra se u srijedu (16.30 h) a pravdu će dijeliti Dragan Skakić iz Gradiške sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Mersimom Mešićem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC