• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred Široki: Ovo je utakmica sezone!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Banjalučani su svjesni značaja prve utakmice polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega u kojoj će Borac morati da napravi zalihu pred revanš, makar i minimalnu.

 Borac pred Široki: Ovo je utakmica sezone! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Borac i Široki Brijeg će u srijedu od 19.30 časova na Gradskom stadionu odigrati drugi meč u samo nekoliko dana, ovog puta u okviru polufinala Kupa BiH.

Subotnji prvenstveni okršaj u Širokom Brijegu završen je remijem 0:0, iako je Borac mogao i do cijelog plijena, da mu nije poništen po ocjeni mnogih potpuno regularan gol.

U taboru Borca pokušaće da ponove dobru igru protiv ekipe koja ove godine ne zna za poraz i da dođu do pobjede pred revanš u Širokom jer od ovog dvomeča zavisi i ostvarenje evropskih ambicija kluba iz Platonove.

"Ovo je utakmice sezone, to sam rekao i igračima na treningu. Ova prva utakmica će najvjerovatnije trasirati put za revanš. Naš prvenstveni duel jepokazao da su ovo dvije ekipe koje se nadigravaju, očekujem isto i sutra uveče. Mi vrlo dobro znamo s kim igramo, kao što i oni znaju nas“, rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

On je svjestan boljki svoje ekipe.

"Ovo je ekipa sa kojom se ne plašim igrati nigdje na strani, iako je mlada ekipa. Na domaćem terenu mađutim pokazujemo neke nedostatke, radimo na tome na treninzima i pokušaćemo da dođemo do kvalitetnije igre. Naša neefikasnost je jedno opterećenje, a svjesni smo d aigramo protiv ekipe koja nije izgubila i koja ima drugi najbolji napad. Izzbacivanje Sarajeva međutim drži našu psihološku stabilnost. Nadam se da će naša publika i naš stadion biti blaga prednost", dodao je Jagodić.

Trener Borca se potom osvrnuo na prvenstveni okršaj sa Širokim iz kojeg će Borac crpiti samopouzdanje, ali vjerovatno i neka rješenja koja je moguće primijeniti u ovoj kup utakmici.

"Prezadovoljan sam našim prvim poluvremenom. Pokazali smo da ima načina da se odigra protiv Širokog. Oni imaju slabosti, nisu velike, ali možemo biti optimisti. Vezni red bi mogao odlučiti utakmicu. Mi imamo bolji napad, a čvrstinu naše odrbane pokazuje broj naših primljenih golova“, rekao je Jagodić.

On neće moći da računa na Ajdina Redžića i Stefana Dujakovića koji nemaju pravo nastupa u Kupu BiH, kao i na povrijeđenog Miloša Žeravicu, dok je neizvjestan nastup Aleksandra Subića i Srđana Bečelića. Na golu će, kao što je bio slučaj i tokom dosadašnjeg toka takmičenja u Kupu BiH, biti Branislav Ružić.

Veznjak Borca Fedor Predragović rekao je da svi igrači jedva čekaju početak utakmice.

"Za nas je sutra najvažniji meč u sezoni. Poslije osvajanje boda u Širokom atmosfera u svlačionici je odlična, svi sa nestprljenjem očekujemo početak utakmice. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, a mi ćemo dati svoj maksimum da dođemo do što povoljnijeg rezultata pred revanš u Širokom i nadam se da ćemo obradovati naše navijače", rekao je Predragović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC