• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uščuplić i Slišković o derbiju na Koševu

Autor mondo.ba

Pročitajte izjave dva trenera poslije derbija između Sarajeva i Širokog koji je završen pobjedom Sarajlija minimalnim rezultatom.

 Uščuplić i Slišković o derbiju na Koševu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Tešku, ali vrlo važnu pobjedu ostvarilo je Sarajevo protiv Širokog Brijega. Na kraju je bilo 1:0, a Sarajevo je poslije dugo vremena na samom vrhu tabele.

Pobjedu je bordo ekipi osigurao Krste Velkoski golom u 11. minutu, a do kraja utakmice se vodila velika borba, iako promjene rezultata nije bilo.

"Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ono što smo se dogovorili u svlačionici bilo je OK, već drugo poluvrijeme ekipa Širokog je preuzela inicijativu. Srećom sačuvali smo tu minimalnu prednost, čestitam momcima koji su stvarno 90 minuta izgarali", rekao je poslije meča trener Sarajeva Dženan Uščuplić kojem je ovo druga pobjeda u nizu od povratka na klupu ekipe sa Koševa.

Sarajevo šest kola prije kraja sezone dijeli prvo mjesto na tabeli sa Zrinjskim, a osvajanje titule šampiona BiH je cilj njegove ekipe od početka sezone. Sljedeći korak ka tome biće duel sa Slavijom.

"Prvo ćemo se odmoriti od ove utakmice, a sigurno ćemo ići da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Što se tiče titule otom-potom, idemo od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti dokle ćemo dobaciti", poručio je Uščuplić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener Širokog Brijega Blaž Slišković ocijenio je da je pobjeda Sarajeva zaslužena.

"Slažem se u potpunosti da je prvo poluvrijeme pripalo Sarajevu, dok se u drugom Sarajevo se malo povuklo, mi smo preuzeli inicijativu, ali ne toliko dovoljno da bismo poravnali rezultat ili nešto ozbiljnije uradili. Sve u svemu za jedan pogodak je Sarajevo bilo bolje", rekao je Slišković.

Njegova ekipa u narednom kolu dočekuje Travnik, ekipu koja se bori za opstanak u Premijer ligi BiH.

"Do kraja sezone svaka utakmica je važna i odlučujuća za ove četiri ekipe. Biće neizvjesno i meni je drago što je ovako neizvjesno. Protiv Travnika očekujemo pobjedu, sigurno da to nije lako ostvariti protiv bilo koga, a kamoli protiv ekipe koja se bori za opstanak. Biće teško ali vjerujemo da do kraja sezone možemo biti prvaci", istakao je Slišković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC