• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka Bajernu iz Katalonije: Je l' gledate?

Autor mondo.rs

Fudbaleri Barselone, pre svih trio Mesi/Suarez/Nejmar, potvrdili su da se nalaze u fantastičnoj formi. Sve su bliži 23. tituli i sve opasniji pred duele sa Bajernom.

Fudbaleri Barselone treći put ove sezone u Primeri pobedili su rezultatom 6:0!

Posle Granade i Elčea, stradao je tim Hetafea u prvoj utakmici vanrednog 34. kola Primere.

Na "Kamp nou" stadionu, skoro dupke punom, lideri Primere dali su pet komada do 40. minuta, potom je Lionel Mesi postigao i drugi pogodak u nastavku, već u 47. minutu, a tada je koncenzusom odlučeno da se gosti iz Madrida poštede daljih muka.

Barselona, dok čeka ishode utakmica Real Madrid – Almerija i Viljareal – Atletiko Madrid, stigla je do 84. boda, ima pet više od Reala i 12 više od aktuelnog šampiona Atletiko, a četu Luisa Enrikea do prve mega utakmice polufinala Lige šampiona sa Bajernom Pepa Gvardiole očekuje još okršaj sa "fenjerašem" Kordobom za vikend.

SEMAFOR


1:0 Mesi penal 9
2:0 Suarez 25
3:0 Nejmar 28
4:0 Ćavi 30
5:0 Suarez 40
6:0 Mesi 47

Barsa se na impresivan način, devetom pobedom uz jedan remi u poslednjih deset kola, primakla 23. tituli prvaka Španije i čak sedmoj u poslednjih 11 sezona. Računajući od poraza u San Sebastijanu, od Real Sosijedada, zabeleženog 4. januara u prvoj utakmici u kalendarskoj godini, skor Barselone u Primeri je 15-1-1, uz još četiri pobede u četiri utakmice Lige šampiona sa Mančester sitijem i Pari Sen Žermenom.

Osvojeno je 46 od mogućih 50 bodova i poslata snažna poruka u Bavarsku, pred dolazak velikog rivala i velike legende kluba, Gvardiole.

Posle faula nad Luisom Suarezom, Mesi je "panjenkom" sa bele tačke otvorio vrata Hetafea, a onda je promaja duvala na sve strane: Suarez volej bez gledanja, Nejmar dribling pa plasiran šut u ugao, evro-gol Ćavija sa distance, nova majstorija Suareza i onda skidanje paučine Mesija na početku drugog poluvremena.



Pored tri pobede od 6:0, Barselona je ove sezone zabeležila i pobede od 6:1 nad Rajo Valjekanom i 5:0 dva puta nad Levanteom i jednom Kordobom, narednim protivnikom. Posle toga, do zavšretka lige, Katalonci igraju sa Real Sosijedadom kod kuće, Atletiko Madridom u gostima i Deportivom na svom stadionu na zatvaranju prvenstva.

Trio Mesi/Suarez/Nejmar postavio je rekord kluba ove večeri, kada je probio granicu koju su u sezoni 2008/09 postavili Mesi, Tijeri Anri i Samuel Eto, strelci 100 golova. MSN sada imaju 102, a pred njima su samo Kristijano Ronaldo, Karim Benzema i Gonzalo Iguain iz sezone 2011/12, kada je trojka Reala postigla zajedno 118 golova.

Do daljeg, ostaće upamćeno da Mesi ima 38 golova u Primeri, 49 u sezoni, Nejmar 20 u Primeri, 32 u sezoni, a Suarez 13 u Primeri, 21 u sezoni.


REZULTATI:

Barselona - Hetafe 6:0 (5:0)
/Mesi penal 9, 47, Suarez 25, 40, Nejmar 28, Ćavi 30/

Atletik Bilbao - Sosijedad (22 sata)
Levante - Kordoba (22)

U sredu:

Eibar - Sevilja (20)
Real Madrid - Almerija (20)
Celta - Malaga (20)
Elče - Deportivo La Korunja (22)
Viljareal - Atletiko Madrid (22)

U četvrtak:

Rajo Valjekano - Valensija (20)
Granada - Espanjol (22)

TABELA: Barselona (+1) 84, Real Madrid 79, Atletiko Madrid 72, Valensija 68, Sevilja 66, Viljareal 53, Malaga 47...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC