• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vagner: Prešla mi preko noge... (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Pročitajte komentar Brazilca Vagnera Santosa Laga o svom fantastičnom pogotku kojim je Širokom donio pobjedu protiv Borca i prolaz u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Široki Brijeg plasirao se u finale Kupa BiH pobjedom 2:1 nad Borcem u polufinalu, a prvo ime meča bio je Vagner Santos Lago.



Brazilac se poslije gotovo neprimjetne partije u prvom meču igranom u Banjaluci prije 14 dana, iskupio u revanšu postigavši oba gola za svoj tim, a u izjavi za MONDO kaže da je prsrećan zbog prolaska u finale.

"Pobijedili smo Borca koji ima finu i organizovanu ekipu. Poveli smo, Borac nas je iznenadio golom. Drugo poluvrijeme mogli smo zabiti još dva-tri gola, ali tek u 84. smo dali taj gol“.

A drugi gol bio je prava majstorija i sigurno će se naći u izboru za najljepši gol ove sezone kada je bh. fudbal u pitanju.

...
Izvor: YouTube


"Zezaju me saigrači, kažu 'prešla ti preko noge', a ja im kažem 'Da, prešla mi preko noge, neka je, neka svaka tako pređe i završi u mreži'", kaže uz osmijeh Vagner i dodaje: "Bio je to trenutak inspiracije i hvala Bogu zabio sam gol i prošli smo u finale. Bili smo u jednoj krizi, nismo zabijali, bili smo loši, sada je to prošlo i pokazali smo da možemo opet igrati na visokom nivou".

Široki Brijeg boriće se za trofej pobjednika Kupa BiH, a u posljednjih šest kola nastaviće šampionsku trku u Premijer ligi gdje su Sarajevo, Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg gotovo izjednačeni.

"Borimo se za oba trofeja i nismo odustali. Sljedeće kolo dolazi nam Travnik koji se bori za opstanak, ali mi imamo svoje planove i želimo da pobijedimo. Moramo voditi računa i o Sarajevu i o Zrinjskom, nadaćemo se do kraja da će kiksati, oni imaju i međusobni duel. Imamo još šest kola, ima još dosta da se igra, a mi ćemo se potruditi ako je moguće da osvojimo titulu prvaka, a ako ne da bar izađemo u Evropu, ili kroz Kup BiH ili kroz prvenstvo", poručuje Vagner.

Najbolji strelac u istoriji Premijer lige BiH iza sebe ima još jednu uspješnu sezonu, a planira da i dalje trese mreže na bh. terenima.

"Imao sam manjih povreda ove sezone, propustio sam i četvrtfinale Kupa, lagano sam trenirao. Sada sam se vratio i trudiću se da maksimalno pomognem Širokom. Želim još da igram dobar fudbal, drago mi je da me ljudi cijene, da to vole i neka bude do kraja karijere".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC