• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa dotukla Kordobu, izjednačila rekord

Autor mondo.rs

Barselona slavila u gostima rezultatom 8:0 i približila se tituli, dok je klub našeg Aleksandra Pantića definitivno ispao.

Kordoba baš nije imala sreće!

"Poslednji voz" u borbi za opstanak morala je da hvata protiv zahuktalog lidera Primere i uprkos činjenici da je do 42. minuta imala nerešen rezultat, izgubila je utakmicu čak sa 0:8 (0:2)!

Tim nekadašnjeg defanzivca Rada i Crvene zvezde, Aleksandra Pantića, ne samo da je tako ozvaničio povratak u drugu ligu, već je na neslavan način ušao u istoriju Primere, sa čak osam uzastopnih poraza na svom stadionu.

Domaćina su načeli Ivan Rakitić u 42. minutu i Luis Suarez u samom finišu prvog poluvremena, a u nastavku su nemoćnog golmana Karlosa "izrešetali" Lionel Mesi (46, 80), Suarez (53, 88), Pike (65) i Nejmar (85, penal).

Barselona je mogla i da ostvari najubedljiviju pobedu u gostima u istoriji španskog prvenstva, ali je samo izjednačila sopstveni rekord, postavljen 1959. protiv Las Palmasa i prvi put izjednačen 2010. protiv Almerije.

20:0


Barselona je poslednjih pet zvaničnih utakmica dobila bez primljenog pogotka - Valensija 2:0, Pari sen Žermen 2:0, Espanjol 2:0, Hetafe 6:0, Kordoba 8:0.

Niz će pokušati da nastavi u sredu protiv Bajerna, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Katalonci su se tri kola pre kraja učvrstili na čelu tabele. Imaju pet bodova više od Reala i nema sumnje da će od 20 časova svim srcem bodriti Sevilju u duelu sa "kraljevima".

Možda i pod utiskom kritika koje je pretrpeo Kristijano Ronaldo zbog sebične reakcije u duelu sa Almerijom u sredu, Lionel Mesi pri vođstvu od 6:0 je prepustio Nejmaru ulogu izvođača penala, kako bi se i mladi Brazilac upisao u listu strelaca.

Mesi je u tom trenutku već imao na svom kontu 40 golova i 20 asistencija u ovom ciklusu Primere, kao i "okruglo" 50 pogodaka u svim takmičenjima.

Argentincu je to uspevalo i u sezonama 2010/11, 2011/12 i 2012/13, dok je Ronaldo 50 i više golova postigao u pet sezona, pa je u toj "kategoriji" za nijansu uspešniji...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC