• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo traži odgađanje derbija

Autor Anadolija

Željeezničar traži da se derbi protiv Sarajeva, planiran za 16. maj odgodi.

 Željo traži odgađanje derbija Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalski klub Željezničar uputio je dopis Komitetu za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u kojem zahtijevaju da se odloži vječiti derbi 16. maja na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" protiv Sarajeva.

Sa Grbavice predlažu i da se odgodi cijelo 28. kolo Premijer lige BiH, koje se treba igrati 16. i 17. maja, zbog toga što će se tada igrati utakmice elitnog kruga juniorskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima bi za bh. selekciju trebala nastupiti trojica prvotimaca Želje Kerim Memija, Dženis Beganović i Amir Hadžiahmetović.  

Zahtjev iz Željezničara Komitet za takmičenje N/FS BiH razmatraće na sutrašnjoj sjednici, potvrđeno je iz Saveza za Anadolu Agency.

Međutim, male su šanse da se kolo odgodi, radi prenatrpanog kalendara takmičenja, jer se šampionat mora završiti do kraja maja. Ukoliko iz N/FS BiH negativno odgovore na njihov zahtjev, FK Željezničar ima pravo da ne pusti igrače na okupljanje juniorske reprezentacije.

Inače, vječiti bh. derbi mogao bi biti ključni po pitanju odluke o prvaku BiH, jer nakon 25. kola Sarajevo je lider na tabeli sa 53 boda, jednim više od Širokog Brijega i Željezničara, te dva u odnosu na Zrinjski.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC