• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sarajevski derbi - najljepša sportska priča"

Autor mondo.ba

Direktori Sarajeva i Željezničara Dino Selimović i Mirsad Šiljak zajedno sa premijerom kantona Dinom Konakovićem i ministrima Samerom Rešidatom i Predragom Kurtešom održali sastanak s ciljem uspješne organizacije sarajevskog derbija.

Poslije sastanka svi su saglasni da imaju zajednički cilj - uspješnu organizaciju derbija, koji je najljepša sportska priča Sarajeva, po kojem će prestonica Bosne i Hercegovine biti prepoznatljivo u regionu i šire.

"Želimo da od ove, zaista posebne, utakmice napravimo brend koji će biti razlog da istinski zaljubljenici u fudbal prema vremenu njegovog odigravanja, planiraju svoje posjete našem gradu, kako oni iz drugih gradova BiH, tako i svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari iz regiona i šire", izjavio je ministar Rešidat i istakao spremnost da maksimalno podrži održavanje jednog od najprepoznatljivijih sportskih događaja u BiH.

Bezbjednosni aspekt organizacije bio je u središtu razgovora, jer su danas svi akteri ovog sastanka imali isti cilj da se građani Sarajeva koji odluče doći i prisustvovati ovoj utakmici osjećaju potpuno sigurno, "opremljeni" samo sa najboljim navijačkim rekvizitima - svojim glasovima i dlanovima, kako bi istinski uživali u viteškom sportskom nadmetanju igrača oba kluba.

Kao dobar domaćin, a kako to sarajevski komšijski odnosi i nalažu, direktor kluba sa Koševa Dino Selimović pozvao je simpatizere oba tima da u što većem broju prisustvuju derbiju i tako svojim prisustvom upotpune ovaj posebni fudbalski dan.

"Svjesni smo da je i jednima i drugima rezultat važan, i neka zaista na terenu pobijedi bolji", poručio je Selimović i dodao da im je ustvari najvažnije da tog dana u Sarajevu bude istinski praznik fudbala kojem će potpuno sigurno prisustvovati kompletne porodice.

"Želimo da u našoj djeci probudimo najljepše osjećaje prema bordo ili plavom voljenom klubu", naglasio je Selimović.

Ovom prilikom, i jedni i drugi su najavili prisustvo legendi oba kluba.

"Posebno zadovoljstvo moramo istaći našom dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS, jer smo u interesu svih sarajevskih fudbalskih klubova, ali i MUP-a, uspjeli riješiti pitanje naših prethodnih dugovanja primjenom principa reprograma", kazao je direktor Želje.

Derbi se igra u subotu 16. maja 2015. godine na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 17 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC