• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katalonija se tresla 51 minut!

Autor mondo.rs

Tešku i đavolski važnu pobedu ostvarili su fudbaleri Barselone pred put u Minhen.

Katalonija se tresla 51 minut.

Toliko je izdržala čvrsta odbrana gola koju je postavio Dejvid Mojes pred 86.047 navijača na "Kamp Nou" stadionu.

Čovek koji je 4. januara poveo Real Sosijedad do pobede nad Barselonom na "Anoeti" (1:0, autogol Đordija Albe) imao je priliku da ponovo bude koban po Luisa Enrikea, a malo je nedostajalo da Enrike dobije otkaz posle poraza od Mojesa.

Međutim, u 51. minutu utakmice 36. kola Primere, Injigo Martinez skočio je visoko i zakačio glavom odličan centgaršut Lionela Mesija, međutim ispostavilo se da je samo "produžio" loptu na drugu stativu gde je bio Nejmar i...

...Heronimo Rulji nije mogao ništa, iako je pre toga pet puta činio čuda.

Kada je pao prvi, bilo je jasno da će uskoro pasti i drugi gol a dao ga je u 89. minutu rezervista Pedro Rodrigez, na pas Luisa Suareza. Ni pre, ni posle toga, Sosijedad nije imao šut u okvir gola svog nekadašnjeg golmana Klaudija Brava – 2:0 (0:0).

Nejmaru je ovo bio 22. gol u Primeri ove sezone, a 34. u sezoni, što je veliki, veliki napredak u odnosu na njegovu prvu godinu u Španiji (15 golova, 15 asistencija na 41 utakmici).

Barselona, pre put na revanš meč polufinala Lige šampiona u Minhenu, ponovo ima pet bodova više od Real Madrida, koji se od 20 časova sastaje sa Valensijom na svom "Santijago Bernabeu" stadionu. Posle uspešno obavljenog posla, Enrikea narednog vikenda očekuje najteži ispit u ovom delu sezone, gostovanje Atletiko Madridu na "Visente Kalderonu".



Barsi u tom meču ne igra ni remi, jer je Real bolji u međusobnim mečevima (3:1 u Madridu, 2:1 u Barseloni), pa bi gubitak dva ili tri boda u meču sa Atletikom značio i gubitak titule prvaka, ako bi Real (sa velikim AKO) pobedio u sve tri utakmice do kraja šampionata, a posle Valensije ekipa Karla Anćelotija gostuje Espanjolu pa dočekuje Hetafe.

U prvoj utakmici dana, Granada je pobedila prežaljenu Kordobu rezultatom 2:0 i tako se primakla ekipama iznad crte. Golove za Granadu dali su Dijego Majnc u 45. i Josef El Arabi sa bele tačke u 69. minutu, dok su gosti dobili dva crvena kartona, Lopez u 30. i Kartabija u 79. minutu.

Istog dana, na zatvaranju La Lige, Barselona će igrati kod kuće protiv Deportivo La Korunje.

Od poraza na "Anoeti", Barsa je zaključujući s današnjom pobedom zabeležila skor 16-1-1 i postala prvi tim u istoriji koji je osvojio 59 i više bodova u drugom krugu šampionata. Od remija u Sevilji (2:2), Barsa nije primila gol, a rivale je pobeđivala rezultatima 2:0, 0:2, 6:0, 0:8, 2:0...

U utorak uveče, protiv Bajerna koji je i danas poražen i to kod kuće od Augsburga (0:1), Barselona će igrati za finale Lige šampiona, a to ne bi smelo da dolazi u pitanje posle katalonskih 3:0 u sredu uveče. Trener Enrike izveo je najjaču ofanzivnu postavu, sa Leom Mesijem, Nejmarom i Luisom Suarezom, odmorili su se vezisti Ivan Rakitić i Andres Inijesta, a kada je Nejmar dao gol pomalo je počeo da jenjava pritisak Katalonaca, međutim gosti iz Baskije nisu ni tada stvorili opasnu situaciju pred golom favorita, koji je u periodu od 1913. do 1961. godine imao 29 uzastopnih pobeda nad Sosijedadom!

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC