• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi pričaju o OVOME! (FOTO)

Kakva slika sa Stamford bridža - Stiven Džerard izlazi sa terena a navijači i trener Čelsija mu aplaudiraju. Džerard o Murinju: "On je najbolji trener na svetu. Mogao sam nekoliko puta da sarađujem sa njim, ali mnogo volim Liverpul".

Naklon za gospodina!

Stiven Džerard je ostavio dubok trag u engleskom fudbalu. Navijači njegovog Liverpula smatraju ga božanstvom, a navijači drugih klubova imaju prema njemu poštovanje.

Pokazali su to i navijači Čelsija tokom derbi meča u nedelju. Kada je kapiten Liverpula izlazio sa terena u 79. minutu, svki su ustali sa svojih mesta na tribinama Stamford bridža i aplaudirali mu. Uključujući trenera Čelsija Žozea Murinja.

OK, istina je da su navijači Čelsija zezali Džerarda tokom meča zbog onog čuvenog klizanja u prethodnoj sezoni baš u meču protiv londonskih "plavaca" kada je omogućio Mančester sitiju da prestigne njegov tim, ali su mu odali dužno poštovanje u nedelju pošto ga više neće gledati u dresu Liverpula (najavio je odlazak na kraju ove sezone).

Bila je to utakmica puna simbolike - završena je 1:1, a golove su dali kapiteni Džon Teri i Stiven Džerard. Nekadašnji saigrači iz reprezentacije. Gol Džerarda na oproštaju opd Stamford bridža.

"Iskren da budem, više sam bio zadovoljan i srećan ovacijama koje sam dobio od navijača mog tima. Navijači Čelsija su mi pokazali poštovanje jedan minut, ali su me prethodno 'prozivali' celu utakmicu. Ne bih da se sada 'uvlačim' navijačima Čelsija i da im želim sve najbolje. Ipak, bilo je lepo što su se u jednom trenutku sportski poneli", rekao je Džerard posle utakmice.

Nastavio je: "Bio je to emotivan i lep trenutak. Ali, kad se samo prisetim kako su me godinama unazad 'ubijali' što nisam želeo da pređem u Čelsi. Ono što mi je najvažnije jeste da sam svih ovih godina imao punu podršku navijača Liverpula".


Žoze Murinjo je bio jedan od onih koji je aplaudirao Džerardu.

"Srećan sam što su mu navijači Čelsija pružili ovacije. A one pesme koje su pevali protiv njega, ja to razumem kao neku vrstu poštovanja prema starom, dragom neprijatelju koji se svih godina unazad sportski borio protiv nas. A potom su došli aplauzi, ovacije. To je čudesno! On je to dobijao na svom Enfild roudu na svakoj utakmici, ali da tako nešto dobije na gostujućem terenu, od navijača drugog kluba, to govori mnogo", rekao je Portugalac.

Zanimljivo, Čelsi je u nekoliko navrata želeo da dovede Džerarda. Odgovor je uvek bio isti - ne, ostajem u svom Liverpulu.

Džerard je govorio i o tome. Ali i o Žozeu Murinju.

"Da, bilo je prilika kada me je Čelsi želeo. I priznajem da mi je to prolazilo kroz glavu, pre svega zbog Murinja. Prema njemu imam veliko poštovanje. On je najbolji trener na svetu. Da nisam veliki navijač Liverpula možda bih i potpisao za klub u kojem je on bio. Kažem vam, on je bio razlog zbog kojeg sam se razmišljao da li da napravim transfer, ali znao sam da to ne mogu da uradim. Ja najviše volim Liverpul. Taj klub znači mi sve", rekao je Džerard koji je u LIverpulu proveo 27 godina od svojih 34.

Na ove reči Džerarda uzvratio je Murinjo:

"On je poseban fudbaler".

Džerard, koji će od naredne sezone igrati u američkoj ligi za LA Geleksi, kaže da odlazi uzdignuta čela.

"Zaista sam ponosan na sve što sam uradio u karijeri. Naravno, bilo je i padova, ali to je deo karijere svakog fudbalera i ovog sporta. Odrastao sam u Liverpulu i sanjao sam da igram za Liverpul. To mi se ostvarilo. Uspeo sam mnogo više nego što sam se nadao. Voleo bih da se jednog dana vratim, Liverpul je u mom srcu".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

aaaaaaaaa

Svaka cast navijacima Celsija,i tebi majstore....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC