• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa pokazala snagu, Bajern veličinu!

Autor mondo.rs

Bajern zabeležio Pirovu pobedu (3:2) protiv Barselone u revanš meču polufinala Lige šampiona. Prvi finalista odlučen pre šest dana.

Barselona je u finalu!

Katalonci su izborili četvrto finale Lige šamopiona u poslednjih devet godina i 6. juna u Berlinu boriće se za peti trofej prvaka Evrope.

Protiv Juventusa ili Real Madrida?

Saznaćemo u sredu kasno uveče. "Stara dama" je bliža prestonici Nemačke, ali "kraljevski klub", uprkos porazu u Torinu (1:2), i te kako ima šanse da izbori istorijsko finale protiv najvećg rivala.

Bajern - Barselona 3:2 (1:2)!

Velikih 3:0 iz prvog meča na Kamp Nou, kao što se i pretpostavljalo, bili su ogroman zalogaj za Bajern iz Minhena.

Gol nade
Mehdija Benatije u sedmom minutu podigao je Minhen na noge i vera crveno-belih u uspeh bila je najveća u poslednjih šest dana. Euforija je, međutim, brzo splasla, jer je stvar u svoje ruke uzeo ubitačni južnoamerički trio Barseloninog napada.

Luis Enrike je došao u Bavarsku po rezultat, ne toliko po pobedu, a plasman u finale praktično je imao obezbeđen posle pola sata igre.

Golovima Nejmara
(u 15. i 29. minutu) i asistencijama Luisa Suareza rezultat je preokrenut. Lionel Mesi je u akcijama iz kojih su "padali" golovi imao ulogu pejmejkera.



Ali...

Bajern je u potpunosti zaslužio trijumf, a možda i nešto više!

Fudbaleri nemačkog prvaka obećali su navijačima borbu do poslednjeg atoma snage i pobedu. Data reč je ispunjena i to vrlo lepom predstavom, za koju se i pored tri postignuta gola može reći da je po Bajern mogla da bude i efikasnija.

Gvardiola je sa oslabljenim timom, u odsustvu glavnih zvezda Franka Riberija, Arjena Robena, Davida Alabe, bez mnogo respekta napao Barsu i da je bilo malo više koncentracije u završnicama, ko zna kako bi se duel na kraju završio.

Brojni promašaji, u Barseloni i Minhenu, koštali su Bavarce drugu godinu zaredom eliminacije u polufinalu Lige šampiona. Španac je prošle sezone čestitao  Real Madridu, a ove "svojoj" Barseloni.

Bajern je nadigrao Barsu pogotovo u drugom poluvremenu revanša, kada se praktično sve vreme igralo na polovini Španaca. Takav odnos snaga na terenu doneo je novi preokret, ovaj u korist domaćina. Robert Levandovski je konačno postigao gol. Tek petu idealnu priliku u ovom dvomeču pretovorio je u pogodak za izjednačenje u 59. minutu.



Trijumf Nemcima doneo je Tomas Miler sjajnim golom sa ivice kaznenog prostora u 74. minutu.

Barsa je
, zadovoljna postignutim u prvom delu, odradila ili bolje reći "otaljala" posao u preostalih 45 minuta.

Katalonci će igrati u osmom finalu, tri su do sada izgubili (1961, 1986. i 1994) i četiri dobili (1992, 2006, 2009. i 2011).



UŽIVO - TEKSTUALNI PRENOS

Osim navijača Bajerna iz Minhena, malo je ljudi na planeti koji veruju da su Bavarci sposobni da učine nešto što do sada u polufinalu Lige šampiona niko nije uspeo.

Šampion Nemačke će na Alianc areni pokušati da nadoknadi 0:3 iz Barselone i da se, ipak, nađe u finalu iz kojeg je otpisan pre šest dana posle fubdalskg plesa Lionela Mesija u završnici utakmice na Kamp Nou stadionu.

Istorija nas je naučila da Nemce nikada ne bi trebalo otpisivati!

Ni kada je protivnik moćna Barselona predvođena najboljim fudbalerom današnjice. Ni kada ista ta Barselona ima ogromnih 3:0 iz prvog meča. Ni kada je tim oslabljen neigranjem najboljih igrača Franka Riberija i Arjena Robena.

Sizifov posao je pred Pepom Gvardiolom i njegovim pulenima. Uzaludan, a da li će zaista biti - saznaćemo posle dva sata, možda i više, borbe na veleleponom fudbalskom zdanju u Minhenu.

Ne tako davno Bajern je na putu ka petoj tituli prvaka Evrope eliminisao upravo Barselonu i to posle pobede na Alianc areni 4:0. Taj rezultat bi večeras odveo crveno-bele pravo u Berlin (6. jun) i predstavljao bi svojevrsnu senzaciju. Te godine je Bajern i u revanšu bio bolji od katalonskog giganta - 3:0, ali se u međuvremenu dosta toga promenilo.

Barselona je sada spremna da uzvrati udarac i osveti se za jednu od najbolnijih eliminacija iz Evrope poslednjih decenija. Luis Enrike je odlično koristio sve slabosti protivnika, a on ih u poslednje vreme ima mnogo.



DOSADAŠNJI SUSRETI U LIGI ŠAMPIONA:

1996 - (polufinale) Bajern - Barselona 2:2
Barselona - Bajern 1:2
1998 - (grupa) Bajern - Barselona 1:0
Barselona - Bajern 1:2
2009 - (četvrtfinale) Barselona - Bajern 4:0
Bajern - Barselona 1:1
2013 - (polufinale) Bajern - Barselona 4:0
Barselona - Bajern 0:3
2015 - (polufinale) Barselona - Bajern 3:0
Bajern - Barselona

- Nikada nijedna ekipa nije uspela da priđe u finale posle poraza od 3:0 u prvom meču.
- Bajern je bez gola na poslednje tri utakmice, prvi put još od 2000, a seriju od četiri uzastopna poraza nije imao pune 24 godine.
- Barselona je na poslednje četiri utakmice postigla 19, a nije primila nijeda gol.

Minhen. Liga šampiona, revanš polufinala. Stadion: Alianc arena. Sudija Mark Klatenburg iz Engleske.

BAJERN:
Nojer - Rafinja, Benatia, Boateng, Bernat - Lam, Alonso, Švajnštajger, Tijago - Miler, Levandovski.

BARSELONA:
Ter Štegen - Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta - Suarez, Mesi, Nejmar.



TOK UTAKMICE:

74 - GOOOOOOOOOL! Bajern vodi!

Tomas Miler je dobio povratnu loptu na 17-18 metara i iz prve je odmerenim udarcem smestio u gol. Ter Štegen se ispružio, ali ovaj šut nije uspeo da odbrani. Da li ima nade za Bavarce?

ROBERT LEVANDOVSKI - 1/5!



59 - GOOOOOOOOOL! Konačno pogađa Robert Levandovski.

Poljak je imao mnogo prilika u dvomeču sa Barsom i da je bio malo precizniji u njima, Bajern bi verovatno i dalje bio u igri za finale. U 59. minutu prihvatio je loptu na ivici kaznenog prostora, lepo se namestio i pogodio ugao.

- Barselona kontroliše dešavanja na terenu i drugi deo utakmice igra bez Luisa Suareza. Urugvajac je zamenjen zbog predostrožnosti. Na terenu je Pedro.

- Počelo je drugo poluvreme u kojem, sudeći po rezultatu, Barselonu čeka rutinski posao.

- Još dva minuta. Izjednačeno prvo poluvreme u kojem je Barsa iskoristila više prilika. Odličan fudbal u Minhenu i sigurna, sada već nedostižna prednost Barse.

40 - Ter Štegen vadi loptu iz gola! Velika prilika za Bajern. Levandovski je šutirao, Nemac odbranio, ali je lopta krenula ka golu i taman kada je trebalo da pređe liniju Ter Štegen je stigao.



38 - Švajnštajger glavom, ali je Ter Štegen posebno motivisan.

RECEPT ZA USPEH IZ JUŽNE AMERIKE!



30 - GOOOOOOOOOL! Barsa vodi!

Isti trio. Mesi - Barsa - Nejmar! Brazilac je strelac, asistent Urugvajac, a sve je krenulo od Argentinca. Još jedna akcija po desnoj strani.

- Nekolio prilika u par minuta. Mesijev udarav iz povoljne pozicije zaustavlja Nojer, a Miler ishitreno šutira i Ter Štegen brani.

27 - Levandovski ima priliku, šutira kontra nogom sa "penaltika", Ter Štegen je na mestu.

UMETNOST!



19 - Velika prilika za Bajern, Ter Štegen vadi loptu iz "devedeset". Lam je centrirao, a Miler pokušao glavom da vrati prednost Bavarcima.

15 - GOOOOOOOOOL! Barsa stiže do izjednačenja!

Prelepa akcija Katalonaca od koje nema odbrane. Nejmar je povukao kontru, odigrao za slobodnog Mesija, Argentinac loptom u prostor "izbacio" Luisa Suareza, a ovaj nesebično proigrao Nejmara, kome iz drugog plana nije bilo teško da skrene loptu u nebranjen gol.

- Barselona je primila gol posle 645 minuta u svim takmičenjima!



8 - GOOOOOOOOOL! BAJERN VODI!

Posle kornera, gol Mehdija Benatije! Bio je ostavljen sasvim sam, pa je precizno centaršut Ćavija Alonsa poslao pored desne stative Ter Štegena, koji jeste bio "na" lopti, ali ne dovoljno - 1:0!



Imamo dramu u najavi!

6 - BAJERN NAPADA!

Na šansu Barselone, nadovezao se Bajern. Odmah je krenuo kontranapad, odbrana Barse je bila razređena i pitanje šta bi bilo da posle pasa Tomasa Milera za Tijaga Alkantaru nije maestralno odreagovao i legao na travu, čime je izblokirao šut rivala.

5 - VELIKA ŠANSA ZA BARSU!

Bajern je nametnuo jak tempo i presing, ali je mogao da strada već posle 5 minuta igre. Dani Alveš je sa polovine terena video kako se Ivan Rakitić ubacuje iz drugog plana, poslao je lob pas, a Hrvat iskosa sa desne strane dobro šutirao, međutim uspeo je Manuel Nojer da odbrani taj udarac.

- Počelo je!

- Jedan od najvećih preokreta u Ligi šampiona dogodio se u četvrtfinalu sezone 2003-2004. Milan je na San Siru pobedio Monako 4:1, ali je tim iz Kneževine u revanšu slavio 4:0 i izborio polufinale, a kasnije i finale protiv Porta u kojem je poražen.

- Stadion Bajerna biće pun. Bavarci će, nema sumnje, pružiti veliku podršku "prežanjenom" timu. Oni veruju!



- Bajern Minhen kod kuće ove sezone u Ligi šampiona

1-0 vs. Man City
2-0 vs. Roma
3-0 vs. CSKA
7-0 vs. Shakhtar
6-1 vs. Porto

19 golova postignutih i jedan primljen!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC