• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić i ostaje u Borcu i traži novi klub

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić dobio je povjerenje uprave i sam je opredijeljen da nastavi sa radom, ali priznaje da želi u inostranstvo i da ima nekoliko ponuda.

Da li će Vlado Jagodić ostati trener Borca ili ne? Vanredna konferencija za novinare koju je zakazao sam Jagodić trebala je da u ponedjeljak da odgovor na ovo pitanje, ali ga prisutni novinari i javnost ipak nisu dobili.

Međutim, sama konferencija protekla je u oproštajnom tonu, a s obzirom na teško stanje u klubu, te licitiranje imenima Jagodićevog nasljednika, ali i imenima klubova koji ga žele na svojoj klupi, Borac bi uskoro mogao da traži novog trenera.

Jagodić je rekao da je dobio uvjeravanja predsjednika kluba u ostavci Draška Ilića da je on prvi izbor uprave, ali i da je istovremeno dobio dozvolu da napusti klub ukoliko dobije neku ponudu.

"Iz Borca je najlakše dići ruke i otići. Želim da pomognem da ovaj prelazni period u klubu traje što kraće. Ja sam čovjek kluba, nikada nisam tužio klub i tražio nešto iako svi znate šta se dešavalo. Moja želja je inostranstvo, ako se ne desi ništa, ja imam otvorena vrata ovdje, to je dogovor sa klubom", rekao je Jagodić.

U javnosti se, međutim, već špekuliše ko bi mogao da bude njegov nasljednik, a pominje se i da bi Jagodićev sljedeći klub moglo biti Sarajevo.

Na pitanje da li bi ipak prihvatio neku dobru ponudu od kluba iz BiH Jagodić je odgovorio:

"Meni je imperativ inostranstvo, nažalost i zbog odnosa koje imam sa FSRS. U Federaciji BiH sam se okušao. Što se tiče bh. fudbala ja bih otišao samo u apsolutno sređenu sredinu gdje imam ono što treba pravom treneru, a sebe smatram takvim. Ako ovdje imam sređeno stanje i garancije određene koje za mene mogu biti rješenje, a nije inostranstvo, naravno da je Borca moj izbor broj jedan", ostao je zagonetan Jagodić.

Mnogo konkretniji odgovor dao je na pitanje da li već ima konkretnih ponuda iz inostranstva. "Imam ponuda iz inostranstva i čekam", rekao je Jagodić.

Fudbalski klub Borac nalazi se u vrlo teškoj situaciji gdje do 1.7. mora isplatiti 140.000 KM bivšim igračima i trenerima kako bi zadržao licencu za takmičenje u Premijer ligi. Uprava kluba ponudila je ostavke, a jedanaestorici igrača, i to mahom standardnim prvotimcima, istekli su ugovori.

Da sve ovo sigurno utiče na njegovu odluku da li će ostati i otići potvrđuju i njegove sljedeće riječi:

"Ako ne uspijem da odem u inostranstvo, Borac je za mene broj jedan, ali sa sređenim stvarima. Rizično je za trenera da ovdje doživi fijasko zato što će se 1. jula možda desiti određene stvari. Moramo biti realni i da mi niko ne uzme za zlo što tako razmišljam, jer sam dva puta ovdje znate kakvu sudbinu doživljavao".

Sezonu u Premijer ligi BiH koju je Borac završio na petom mjestu, Jagodić je ocijenio uspješnom.

"Mislim da je to uspjeh, jer u ovoj konkurenciji kakvu je Borac imao i sa ovim svim problemima bilo bi pogrešno ovo tumačiti kao neuspjeh", istakao je Jagodić.

Ono što mu je teško palo je zaključenje ove sezone, odnosno činjenica da su igrači otišli na odmor nezadovoljni. Razlog za nezadovoljstvo su neisplaćene plate, mnogima su istekli ugovori, i kako ističe Jagodić, teško će ih biti ubijediti da ostanu u Borcu.

TRANSFERI

Jagodić je rekao da očekuje da u narednih sedam dana Borac proda jednog ili dvojicu igrača u cilju poboljšanja finansijske situacije, ali i da je u nedjelju obavljen razgovor sa šest potencijalnih pojačanja. Golmanu Asmiru Avdukiću istekao je ugovor, a prema Jagodićevom mišljenju on treba da ostane u Borcu.

"Teško je praznih džepova ući u tu priču. Većina njih vjerovatno razmišlja, što je i normalno, o boljoj ponudi, a prelazni period je takav da su svi oni kojima se duguje preko odeđene granice i kojima je istekao ugovor su slobodni igrači. Teška je situacija, ali evro radi se na odrđenim stvarima. Meni kao treneru koji je doveo prvenstvo do kraj, nije mi drago što se takav rastanak uradio, jer ti momci su zaslužili da dobiju bar smjernice i obećanja. Mi smo se svi pozdravili, imali smo zajedničko fotografisenje, imali smo i zajednički ručak. Pozdravili smo se svi, a sad da li se dalje vidimo ili ne vidimo, to ne zna niko", rekao je Jagodić.

Što se tiče budućnosti Borca i ciljeva, banjalučki klub bi trebao da zadrži ideju da se pruži prilika mladim igračima. Sezona koja predstoji, prema Jagodićevom mišljenju, biće veoma teška jer će iz Premijer lige BiH ispadati šest klubova.

"Ako se Borac ne bude borio bar za treće mjesto, ono koje vodi u Evropu, predstojaće mu grčevita borba za opstanak".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC