• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paunović o igračima: Heroji, lavovi, majstori...

Autor mondo.rs

Selektor "orlića" i posle plasmana u četvrtfinale U-20 SP ponavlja: "Nismo rekli poslednju reč". Protiv SAD u nedelju od 6.30.

 Paunović o igračima: Heroji, lavovi, majstori... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije plasirala se među osam najboljih na svetu po nemačkom receptu!

Golom Šaponjića u 90. minutu izborila je produžetke protiv Mađarske, a trijumfovala autogolom u 118. minutu - 2:1, za četvrtfinale protiv SAD u Oklandu 14. juna (6.30 časova).

Još jednom se pokazalo da su mlađe selekcije daleko najbolje što srpski fudbal ima u poslednjih desetak godina.

"Srbija ima 21 lava! Ovi momci su lavovi, istinski heroji. Imaju karakter kao čelik i srce pobednika i to nas je ovog puta dovelo do preokreta. Siguran sam da se cela država ponosi njima, kao što sam i ja ponosan što treniram takve majstore fudbala i istinske šampione", rekao je Veljko Paunović po izlasku iz svlačionice.

Strateg "orlića" bio je svestan da nas protiv Mađara očekuje veoma težak zadatak.

"U prethodnim utakmicama smo uložili ogroman napor i to se osetilo u našoj igri. Naišli smo na vrlo motivisanog i organizovanog protivnika, promašili neke šanse, posle čega nas je stigla kazna. Međutim, pokazali herojski karakter i to je ono što ovu generaciju krasi već duže vreme", naveo je Paunović.

"Položili su ispit zrelosti. Ovo su velike pobede, od kojih se raste... Nismo rekli još sve što imamo na Novom Zelandu. Prebrodili smo i četvrto 'finale' na ovom takmičenju, idemo dalje".

Koliko nas nije "hteo" gol, činilo se da više nema nade u izjednačenje, kada se Ivan Šaponjić u 90. minutu "podvukao" pod loptu i glavom je poslao na pravo mesto.

Imao je mladi centarfor dosta promašaja u prethodnim mečevima, ali je pogodio kada je bilo najpotrebnije.

"Uvek sam verovao u Ivana. On je sve utakmice na ovom prvenstvu odigrao odlično, a sada je veliki trud materijalizovao i pogotkom. Ali, ne mogu nikoga da izdvojim, svi momci su bili fantastični. I kada smo ostali sa igračem manje, verovali smo svi zajedno da neće doći do penala, da ćemo slaviti...", kaže Veljko Paunović.

Direktor mlađih nacionalnih selekcija Mitar Mrkela smatra da je ovo "veliki dan za naš fudbal".

"Još jedan istorijski trenutak, svi smo presrećni. Očekivao sam izuzetno naporan duel, pre svega na psihološkom planu, jer smo u utakmicu ušli kao favoriti posle veoma teških mečeva u grupi".

"Jedna utakmica na velikim takmičenjima je uvek ovakva, teška i ako iz nje izađeš kao pobednik, posle je sve moguće. Mi smo u tome uspeli. Ekipa će sada dobiti dodatnu motivaciju i energiju, koja će nam biti veoma potrebna u četvrtfinalu".


Selidba iz Danedina za Okland predviđena je za četvrtak ujutru po lokalnom vremenu, a utakmica protiv SAD je tri dana kasnije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC