• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junaci posle boja: Razbudili smo Srbiju

Autor mondo.rs

Predrag Rajković i Nemanja Maksimović bili su uvereni u prolaz čak i kada je zapelo u penal seriji.

"Orlići" su u polufinala Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.


Srbija je pobedila SAD tek posle devete serije penala, kada je pogodio Nemanja Maksimović. Posle dve propuštene prilike, treća je bila i sreća.

"Bio je ovo moj prvi penal u životu koji šutiram u ovakvim situacijama, a iako nisam bio planiran ja da izvedem, jednostavno sam zakoračio prema napred i rešio da preuzmem odgovornost", u dahu priča mladi reprezentativac.

 Nije imao strah. Samouvereno je krenuo ka lopti.

"Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi. Ponovo smo razbudili Srbiju, imali smo želju da ih manje 'nerviramo', da pobedimo u regularnom delu, ali Amerika je bila sjajan protivnik. Fizički je bilo veoma naporno, kao što smo i očekivali, a sad je sve moguće u nastavku... U polufinalu smo i to je ogroman uspeh. Idemo dalje", rekao je Maksimović.


Jedan od junaka je golman Predrag Rajković. Mogao je da postane i tragičar.

"Ovo su neverovatne utakmice, koje se nikad ne zaboravljaju. Žao mi je što sam promašio penal, u poslednjem trenutku sam promenio stranu, nisam pogodio mrežu, ali sam ubrzo ispravio grešku i uspeli smo da se plasiramo u polufinale".

Srpski čuvar mreže priča o bespoštednoj borbi koja je na terenu trajala dva sata.

"Mnogo je bilo teško u svakom pogledu, protivnik kvalitetan, vreme nam nije išlo na ruku, duvao je jak vetar. Tokom utakmice nisam imao baš mnogo posla, ali sam sačuvao koncentraciju da u 90.minutu sačuvam našu mrežu posle udarca Rubina i to je bila njihova najbolja prilika. Penal serija je lutrija i neizvesnost, ali ja sam bio apsolutno siguran da ćemo proći", rekao je Rajković.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera na ovom šampionatu Sergej Milinković-Savić morao je igru da napusti pre kraja zbog lakše povrede.

"Osetio sam u finišu utakmice probleme sa listovima i najkorektnije je bilo da ustupim mesto nekome ko može kvalitetno da odigra do kraja. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu, koja je trebalo da dođe i mnogo ranije, međutim nismo iskoristili prilike. Došlo je do penala, koje je bilo jako teško gledati sa klupe", rekao je Milinković-Savić.

Levi bek Nemanja Antonov rekao je da je njegov tim izvojevao tešku, ali sasvim zaluženu pobedu.
"Bilo nam je jako teško na terenu, videlo se da smo se dosta istrošili u prethodnim utakmicama, pa je možda to izgledalo slabije nego što je neko očekivao, ali fizički i taktički smo maksimalno ispoštovali sve zahteve selektora Paunovića. Nije nas hteo gol, ali zaslužili smo ovu pobedu i plasman u polufinale", rekao je Antonov, kome noga nije zadrhtala ni kod penal serije.

"Nećemo još da slavimo, posao nismo završili, a nadam se da smo ponovo doneli radost u srca svih Srba, kako u otadžbini, tako i na Novom Zelandu gde imamo sjajnu podršku", dodao je Antonov.

Polufinale se igra u sredu u Oklandu od 9.30, a u drugom polufinalu sastaju se Brazil i Senegal. Finale je na programu 20. juna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC